Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

САЗНАО ДА ЈЕ МРТВА ДОК ЈЕ ВОДИО ДНЕВНИК - Водитељ проговорио о тешком тренутку, ово га је потпуно поразило.

15.03.2024. 14:53
Пише:
Србија Данас/Блиц
Mihajlo Pavić
Михајло Павић / Извор: Фото: Youtube printscreen/ Михајло Павић

Михајло Павић, познат је широј јавности као млад и перспективан водитељ, ког смо често виђали на тв екранима. Тешка судбина довела је до преокрета у његовој каријери.

Михајло Павић, популарни српски водитељ, стекао је значајну популарност својим појављивањем на малим екранима, али детаљи из његовог приватног живота углавном остају скривени.

Једном приликом, Павић је отворено проговорио о својој тешкој прошлости и изазовима одрастања. Наиме, провео је три године у дому за незбринуту децу у Звечанској, што је обликовало његову личност и животну причу.

НАЈЛЕПШИ ВОДИТЕЉ "ПИНКА" ДАО ОТКАЗ У ПРОГРАМУ УЖИВО! Ево где је Михајло Павић УХВАЋЕН! Mihajlo Pavić

НАЈЛЕПШИ ВОДИТЕЉ "ПИНКА" ДАО ОТКАЗ У ПРОГРАМУ УЖИВО! Ево где је Михајло Павић УХВАЋЕН!

Михајло Павић је један од најлепших младих водитеља, а сада је ОТКРИО са ким станује ВЕЋ 10 ГОДИНАMihajlo

Михајло Павић је један од најлепших младих водитеља, а сада је ОТКРИО са ким станује ВЕЋ 10 ГОДИНА

- Живео сам са самохраном мајком и њеном мајком, мојом баком. Нажалост, у мојој шестој години мами је дијагностикован рак плућа. Тада су јој прогнозирали још девет месеци живота, међутим, она је изгурала и много више од тога, што је доказ колико се борила - започео је водитељ.

- Након тога сам остао са баком. Био сам вољен, али изгубљен у целој ситуацији, јер нико није могао да ми објасни зашто маме више нема. Три године касније остао сам и без баке, а након тога се десио низ лоших људи и ситуација - додао је.

Михајло је након два велика губитка мењао места пребивалишта, а на крају је био смештен у дом за незбринуту децу.

- Једног дана сам дошао из школе и затекао баку која без свести лежи у соби. Имао сам 10 година. Комшије су позвале Хитну помоћ, а током дана су се скупили пријатељи, фамилија, кумови и разматрали ко ће сада да ме чува. Нико од родбине није желео да ме прихвати, али су се питали шта ће бити са бакиним накитом, маминим бундама, кућом, вредним покретностима, али нико није водио рачуна шта ће се десити са мном - испричао је.

Mihajlo Pavić
Михајло Павић / Извор: Србија Данас

- Одлазио сам од куће до куће. Кумови су изгубили старатељство нада мном због неадекватног понашања, имали су проблеме са алкохолом. Осећао сам се запостављено и малтретирано. Боље је што су изгубили старатељство, јер не знам како би мој живот сада изгледао. Након одласка из те породице и кратког боравка код сестре, остао сам без игде икога, сестри сам био превелика обавеза и тако сам прешао у дом у Звечанској, што је био мој и мајчин највећи страх - причао је водитељ, за Блиц.

- Од тада сам био лош ђак, јер сам изгубио сваки мотив и жељу да учим, био сам потпуно повучен у себе. Изопштен си и схваташ да ту не припадаш, што те свакодневно присећа на то да немаш родитеље. Почео сам да бежим из школе, био сам већ друга година средње школе. Преко пута се налазила кафана са локалним пијанцима и ја сам их гледао и помислио да ћу и ја тако завршити. То је био преломни моменат - рекао је Михајло.

Подсетимо, Михајло је недавно дао отказ на телевизији Пинк.

- Након пуних осам година, више нисам део ружичасте телевизије. Телевизија Пинк била је моја друга кућа, место на ком сам стасавао у личном и професионалном смислу и управо због тога имам потребу да се свим колегама појединачно захвалим на сваком стеченом искуству и незаборавном тренутку! Време је за ново поглавље - написао је Павић уз снимак последњег вођења Националног дневника.

Коју вест сте најтеже прочитали у уживо програму?

Да будем искрен – нажалост, било је пуно таквих ситуација. Ово су изазовна времена за наш народ, а и без свих ствари које нас погађају - живот сам по себи зна бити суров са причама које пише. Људи често бркају професионализам са хладноћом и уздржаношћу. Било је дана када сам после неких укључења одлазио трајно другачији, са сузама у очима, али сам учио годинама од колега да моји зидови то могу видети и трпети, али “зидови” телевизије не. Највише ме растуже приче о болесној деци, угроженим породицама…

Да ли сте некада обукли само сако и кошуљу, а да сте уместо пантално имали шортс, јер се то не види на екрану?

Наравно, посебно кад је лето! Све што се не види на камери - није важно! Самим тим, током паклених врућина, гледаоци не знају да смо испод водитељског пулта најчешће у бермудама и плитким патикама. Све што сте гледали у филмовима, истина је. (смех)

О смрти познанице је једва извештавао

Вест која ме је потпуно поразила је самоубиство ћерке наше колегинице Ан Мари Ћурчић. Сећам се да је пре скоро три године, на путу до посла, уследио позив од уреднице која ми је рекла да ћу тог дана извештавати о самоубиству познате градске манекенке. У том тренутку нисам ни слутио да је реч о некоме кога познајем и са ким имам много заједничких пријатеља. Марију сам познавао из света моде, сретали смо се у ноћним изласцима… Кад год бих је срео, имао сам утисак као да је реклама за неки бољи живот, без назнака каква трагедија би могла да се догоди.

Србија Данас/Блиц