Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НИЈЕ НОСИЛА УЛОШКЕ ЗА ВРЕМЕ МЕНСТРУАЦИЈЕ: Када је коначно скинула гаћице доживела је ШОК!

30.12.2017. 10:21
Пише:
Србија Danas/zena.blic.rs
d
д / Извор: Фото: Профимедиа/илустрација

Ово није очекивала.

Прву менструацију добила сам пре него што сам напунила 10 година. Од тада крварила сам сваког месеца. И сваки пут је болело. Нисам фан тампона, нарочито због тога што би ми, уколико га не мењам сваки час, вигина најчешће била изиритирана.

На крају сам од тампона добила и СТШ (синдром токсичног шока). То је, верујте ми, јако опасно и уопште није пријатно. Зато сам већином користила улошке.

А онда сам прочитала да се на тржишту појавио веш који апсорбује менструално крварење. Избацила га је компанија "Thinx", а ја сам знала да морам одмах да га пробам. Купила сам три пара супер упијајућих гаћа, различитих. Једне за оне лаганије дане, кад мање крварим, једне за најјача крварења (други-трећи дан) и једне за спорт.

Позната глумица ПАЛИ Инстаграм: Горњи део нам је познат, али ОВАКАВ аутфит нисмо очекивали!

tampon
тампон / Извор: Профимедиа

И гаће су стигле. Кад сам их извадила из паковања, била сам скептична. Гледам их, нигде не видим у њима, нити на њима ништа што би личило на неки уметнути, скривени уложак. С друге стране, не изгледају ни као пелене. Заправо, то су потпуно обичне гаће са ојачањем и више подсећају на купаћи. Не изгледају ни бапски, напротив, баш су слатке. Пробала сам их и схватила да су прилично пријатне и удобне.

И ево како је моја менструација, која иначе траје пет дана, сада изгледала.

ДАН 1

Добила сам менструацију усред радног времена и моје нове хај-тек гаће нису биле на мени. Безвезе, помислих.
Срећом, први дан ми је углавном супер лајт, па сам преко гаћа, а испод панталона, навукла само хулахопке. Решила сам да уопште не стављам уложак и једва сам чекала наредни дан да испробам нове гаће!

КОСУ ЈЕ СКРАТИЛА, МАЛО ЗА ПРОМЕНУ: Слобода Мићаловић драстично ПРОМЕНИЛА изглед! (ФОТО)

 

А пост shared by THINX (@shethinx) он

ДАН 2

Другог дана ми је менструција прилично обилна, па кад сам обукла само специјалне гаће, уплашила сам се да ће ми све процурети, те сам преко њих ставила обичан, дневни, хигијенски уложак. После неколико сати решила сам и њега да скинем. Била сам мало нервозна, али решила сам да ризикујем. Носила сам црне панталоне, па и да се нешто деси, да процури, није страшно.

А знате шта? Није ми процурело НИШТА!

А најлуђе од свега је што ја осећам како крв излази из мене, а не видим је нигде! Била сам потпуно сува и нисам се осећала као да седим у локви крви, што ми се раније стално дешавало.

Пратила сам упутства и, непосредно пред спавање, опрала сам гаће које сам носила током целог дана. И била сам изненађена. Из њих уопште није изашло онолико крви колико сам очекивала. Вода је била само мало тамнија. Ставила сам их да се суше и помислила: Где је сва та крв?

Одговор, наравно, нисам добила, па сам решила мало да истражујем. У саставу ових гаћа налазе се супер танки микрослојеви који апсорбују крв. И оне не само да упијају крв већ су и антибактеријске и у њима постоји супстанца која течност вуче у слој испод, па нам се зато чини да смо увек суве. У кревет сам отишла у регуларним гаћама са улошком.

СЈАЈ, ГЛАМУР И ЛЕПОТА: 8 градова који су савршени за дочек Нове године - ПРОВОД ЗА ПАМЋЕЊЕ!

sušenje veša
сушење веша / Извор: Профимедиа/илустрација

ДАН 3

Желела сам опет да обучем оне суперупијајуће гаће кој есам носила другог дана, али како нису биле суве, определила сам се за спортске. Тог дана ишла сам на пут, што значи да није постојала опција да се пресвлачим. Решила сам да ризикујем.
После пет сати пута, трећег дана циклуса, стигла сам на одредиште потпуно сува. Лудило!
И после целог дана гаће су изгледале толико чисте и суве да ми је пало на памет и да легнем у њима. Међутим, нисам. Опрала сам их, ставила да се суше, али овог пута нисам ставила уложак, већ сам обукла трећи пар чудесних гаћа. Нисам те ноћи много крварила, постељина је остала потпуно чиста.

ДАН 4

Крварење је било много слабије него другог и трећег дана и ја сам са гаћама од претходне ноћи на себи потпуно сигурно започела нов дан. Носила сам уску светлу хаљину и све је било регуларно.

НАПРАВИ САМА ЧАРОБНУ ТЕГЛУ: За овим новогодишњим украсом полудео цео свет! (ВИДЕО)

devojka
девојка / Извор: Профимедиа

ДАН 5

Опет сам обукла оне исте гаће које сам носила првог дана. Опет ме је чекао пут. Успешно сам се вратила кући.

ЗАКЉУЧАК

За мене су ове гаће револуција. Док их носим, уопште немам утисак да имам менструацију, заправо, тога се сетим само ујутру и увече. С друге стране, не оптерећујем се тиме да ли имам улошке и тампоне у ташни, а и уштедим.

Жене, како вам се ово чини? Да ли бисте волеле да овај амерички тренд стигне и код нас?

КОШТА 60.000 ЕВРА: Вереница принца Харија шокирала хаљином за веридбу - ГОРЊИ део нисмо очекивали