Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"Нисам знала да сам ТРУДНА, она је само ИСПАЛА": Тинејџерка 9 месеци ПУШИЛА, ПИЛА и проводила се, а онда је видела да нешто ВИРИ из ње

20.09.2023. 19:49
Пише:
Србија Данас
Fej
Феј / Извор: Фото: The Сун/принтсцреен

Урадила је чак 6 тестова и сви су били негативни

Тинејџерка је схватила да је трудна тек када је кренула на порођај! Пробудили су је невероватни бхолови, а тек када је њена свекрва видела ногу како излази, схватила је шта се дешава. 

"Они су као ЖИВОТИЊЕ, јадна деца": Мислили смо да знамо НАЈИЦЕСТНИЈУ породицу - ВИТАКЕТОВЕ, али има ЈОШ ГОРЕ - "Не знају да ходају и причају!"

"Они су као ЖИВОТИЊЕ, јадна деца": Мислили смо да знамо НАЈИЦЕСТНИЈУ породицу - ВИТАКЕТОВЕ, али има ЈОШ ГОРЕ - "Не знају да ходају и причају!"

ТО ЈЕ ПОСТАЛО ТРЕНД! Због овога све више жена ЈУРИ СТАРИЈЕ И БОГАТЕ мушкарце!

ТО ЈЕ ПОСТАЛО ТРЕНД! Због овога све више жена ЈУРИ СТАРИЈЕ И БОГАТЕ мушкарце!

Тинејџерка Феј Вајт посумњала је на трудноћу због изостатка циклуса, али је урадила неколико тестова на трудноћу и сви су били негативни. Зато је наставила уобичајан тинејџерски живот, забављала се, пила, па чак и одлазила на планинарење.

Није размишљала много о привременом изостанку менструације, све до дана када је кренуо порођај - родила је ћерку у колима хитне помоћи.

Трудноћа 19-годишњакиње прошла је незапажено свих девет месеци: њен стомак није порастао, менструације су се временом вратиле у нормалу и није било никаквих болова. Дискретне промене у интимној регији је објашњавала инфекцијом уринарног тракта.

- Отишла сам у тоалет, јер сам осетила јако притисак и да нешто излази. Вратила сам се у спаваћу собу и испоставило се да је то њено стопало, па сам на крају позвала хитну помоћ. Моја свекрва је рекла да може да види ногу како виси, присећа се Феј.

Fej
Феј / Извор: Фото: The Сун/принтсцреен

- Чак сам урадила тест пет дана пре него што сам родила Луну и био је негативан. Пошто сам била у подмаклој трудноћи, моји нивои ХЦГ-а су били толико високи да је тест био негативан. Све време док сам била трудна са њом сам имала менструацију. Имала сам мало надимање, али нисам размишљала о томе, јер се нисам уопште угојила као са првим сином.

Феј је требало само два сата да породи своју ћерку Луну-Грејс Беренс, која је рођена у 37. недељи у колима хитне помоћи. Жена, која је такође мајка двогодишњег Броди-Чејса, је нажалост изгубила бебу Кензо-Раине у 18. недељи трудноће у мају прошле године. 

- Била сам у шоку – само сам вриштала. Била сам тако збуњена, око мене је било шест болничара и бабица у задњем делу кола хитне помоћи који су покушавали да је извуку. Морала сам да је породим у задњем делу амбуланте поред фудбалског терена.

- Од тренутка када сам сазнала да долази, знала сам шта се дешава и мислила сам да је то наше дете, хајде да све средимо. Мајчински инстинкт је прорадио. Да сам се први пут порађала и да се то десило, не бих знала шта ми се дешава.

- Урадила сам око шест тестова на трудноћу током девет месеци и сви су били негативни. Први сам урадила у августу када сам управо затруднела са њом.  Нисам морала да купујем нову одећу. Нисам се осећала лоше. Имала сам мало рефлукса киселине, али са тим се борим и када нисам трудна. Када сам била у другом сању са Бродијем, имала сам огроман стомак.

- Истина, осећала сам умор, али нисам о томе размишљала. Доктори су ме питали како је могуће да нисам знала да сам трудна, како је нисам осетила како се креће. И мој партнер је био толико збуњен да је стално говорио 'Како нисмо знали? Мазио сам те у кревету, како нисам осетио да се миче, нисмо ни покушавали да добијемо бебу. Само две недеље пре њеног рођења сам рекао да још не желим још једну бебу '."

Fej
Феј / Извор: Фото: The Сун/принтсцреен

Феј је хитно пребачена у амбуланту одакле је хеликоптер требало да је одвезе у најближу болницу - међутим, њена беба је имала друге планове и одлучила је да се роди у задњем делу амбулантног возила поред фудбалског терена. Након тога су хитно одвезене у неонаталну одељење интензивне неге у болници Брумфилд након неких компликација при порођају.

Луна је имала благо хипоксично-исхемичну енцефалопатију (ХИЕ), а Феј и њен партнер сада морају да чекају да виде какав ће утицај то имати на њу, јер јој је глава била "заглављена девет минута", тако да је тешко знати последице. Међутим, Феј је објаснила како се њена беба већ смеје и брбља.

Феј признаје да жали колико је пила и пушила током своје 37-недељне трудноће, иако није знала да је трудна. Додала је: - Пушим, али када сам трудна престајем, сада ме гризе савест. Стално можемо да чујемо приче о људима који су изгубили своје бебе, јер су пили и били немарни. Толико ми је жао што нисам знала и водила рачуна.

 Феј је такође открила да је завршила са рађање деце и да планира да користи контрацепцију како више не би било изненађења.