Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Вилијам НЕЋЕ БИТИ КРАЉ?! Хаос у Британији након објаве о болести краља Чарлса, принц Хари одмах дошао у Лондон

07.02.2024. 08:24
Пише:
Србија Данас
kraljevska porodica
краљевска породица / Извор: Фото: YouTube Printscreen Access Hollywood/ Netfilx, Shutterstock

Неизвесна ситуација у краљевској породици главна је тема јавности у Енглеској.

Британска јавност не мирује након објаве о тешком здравственом стању краља Чарлса. Принц Хари који није у добрим односима са краљевском породицом, стигао је у Лондон, а започела су и нагађања како ће се одвијати читава ова ситуација и да ли ће принц Вилијам у случају смрти краља, заиста наследити свог оца, или можда постоји простор за евентуалне проме. Иде се толико далеко да се за пример узимају и пророчанства Нострадамуса која указују на то да краљ неће бити особа која је очекивана на овој позицији. 

У спису из 1555. пише да ће краљ постати онај који то није очекивао, па у Британији верују да је реч о млађем сину Харију.

Princ Hari
Принц Хари / Извор: Профимедиа

Бакингемска палата објавила је да је краљ Чарлс Трећи тешко оболео од рака, а Британци су се одмах сетили Нострадамусовог пророчанства да ће ове године уследити смена на трону. Француски пророк предвидео је и огорчену борбу династије у којој краљевску власт неће преузети старији син Вилијем, него млађи принц Хари који је због породичне свађе отишао у добровољно изгнанство у Америку.

Британски медији су у новогодишњим најавама 2024. указали да је Нострадамус предвидео смрт краљице Елизабете Друге, као и да ће њен син абдицирати ове године. Сад су с језом приметили да је ово предсказање већ почело да се остварује. Подсетимо, саопштено је да је током лечења простате откривено да краљ Чарлс Трећи има рак, те да ће његове обавезе током лечења преузети чланови краљевске породице.

Краљ Чарлс је помогао Хиландару, био у Србији, састао се са нашим ПАТРИЈАРХОМ - Ево зашто га срце вуче ка ПРАВОСЛАВЉУkralj Čarls III

Краљ Чарлс је помогао Хиландару, био у Србији, састао се са нашим ПАТРИЈАРХОМ - Ево зашто га срце вуче ка ПРАВОСЛАВЉУ

Ево шта ће бити са Камилом ако краљ Чарлс УМРЕ - Краљевска палата спремна је за НАЈГОРИ сценарио, а ево КОМЕ ЋЕ ОДГОВАРАТИkralj Čarls III, kraljica Kamila

Ево шта ће бити са Камилом ако краљ Чарлс УМРЕ - Краљевска палата спремна је за НАЈГОРИ сценарио, а ево КОМЕ ЋЕ ОДГОВАРАТИ

Мишел де Нотр Дам (1503-1566), звани Нострадамус, објавио је 1555. књигу с 942 предсказања, од којих су се многа показала тачним. Од предвиђања за 2024. једно се односи на Чарлса Трећег:

"Зато што нису одобравали његов развод и касније га сматрали недостојним, народ ће протерати владара острва, а замениће га онај онај који није очекивао да ће бити краљ."

Данас се има у виду Чарлсов однос с принцезом Дајаном, коју је преварио са садашњом супругом Камилом Паркер. Због тога се у Британији водила полемика да ли би он уопште требало да седне на престо, нарочито после Дајанине погибије 1997. Сад је болест отворила питање абдикације Чарлса Трећег, али и наследника.

kraljevska porodica
краљевска породица / Извор: Профимедиа

По закону, то би требало да буде старији син, принц Вилијам, али Нострадамусово предсказање да ће "краљ постати онај који то никад није очекивао" Британце наводи на помисао да ће престо преузети млађи Хари.

Хари је на вест о болести оца пожурио у Лондон, где је последњих година боравио само на очевом крунисању, а Вилијам је одмах објавио да поново обавља своје обавезе после паузе због болести Кејт Мидлтон.

Принц Хари, војвода од Сасекса - пети у реду за престо!

Принц Хари (38) се обучавао на Краљевској војној академији Сандхурст и постао је поручник у војсци, служећи као пилот хеликоптера.

Током 10 година у оружаним снагама, капетан Велс, како је постао познат, два пута је био у активној служби у Авганистану, од 2012. до 2013. као копилот хеликоптера типа Апачи и тобџија. Напустио је војску 2015. и сада се фокусира на добротворни рад, укључујући очување животне средине у Африци и организовање "Инвицтус" игара за повређене припаднике оружаних снага.

Он је државни саветник од свог 21. рођендана и заменио је краљицу на одређеним службеним дужностима.

Оженио се америчком глумицом Меган Маркл 19. маја 2018. у замку Виндзор. У јануару 2020. краљевски пар је саопштио да ће се повући са дужности више рангираних чланова краљевске породице и живети на релацији између Велике Британије и Северне Америке. Осим тога, саопштили су да намеравају да "раде на томе да постану финансијски независни".

Нешто више од годину дана касније Бакингемска палата је потврдила да се они неће вратити краљевским дужностима и да ће одустати од почасних војних именовања и краљевског покровитељства. Након овога се пар сели у Америку, где и сада живе са децом.