Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОСВЕЖАВАЈУЋИ КОЛАЧ СА ШЉИВАМА КОЈИ СЕ ТОПИ У УСТИМА! Ево како да направите најукуснију ПОСЛАСТИЦУ!

26.08.2019. 13:47
Пише:
Србија Данас/Кодбакеугостима
Kolač sa šljivama
Колач са шљивама / Извор: Фото: Youtube printscreen/Recepttura

Једноставан за припрему.

Ако волите шљиве, овај колач ће вам сигурно постати омиљена посластица. Потребно је само неколико намирнице, а сигурни смо да их имате у кући.

НИЈЕ КАСНО ЗА ЛЕТОВАЊЕ! СЕПТЕМБАР ИДЕАЛАН ЗА КУПАЊЕ У ГРЧКОЈ!

НИЈЕ КАСНО ЗА ЛЕТОВАЊЕ! СЕПТЕМБАР ИДЕАЛАН ЗА КУПАЊЕ У ГРЧКОЈ!


УКУСНИ ЧОКОЛАДНИ МАФИНИ: Направите популарну америчку посластицу на ОВАЈ начин и нећете се ПОКАЈАТИ!

ИСТИНА ЈЕ ДА САМ ЗАЉУБЉЕНА! Лидија Вукићевић нашла ДЕЧКА у 57. години, па ОТИШЛА из Србије - а ево и ГДЕ!

ИСТИНА ЈЕ ДА САМ ЗАЉУБЉЕНА! Лидија Вукићевић нашла ДЕЧКА у 57. години, па ОТИШЛА из Србије - а ево и ГДЕ!

Састојци:

- 3 јаја

- 2 шољице брашна ( шољице од 100 мл)

- 2 шољице гриза

- 1 шољица уља

- 200 мл јогурта

- 2 шољице шећера

- лимунова корица

- 1 прашак за пециво

- 700 г шљива

- плех 32×30 цм

УКУСНА И ЗДРАВА ГРИЦКАЛИЦА: Најбољи рецепт за ЧИПС ОД ЈАБУКА - ОВО још нисте ПРОБАЛИ! Одушевићете се!

УКУСНА И ЗДРАВА ГРИЦКАЛИЦА: Најбољи рецепт за ЧИПС ОД ЈАБУКА - ОВО још нисте ПРОБАЛИ! Одушевићете се!

З*ДЊИЦА КАО ИЗВАЈАНА: Свеже РАЗВЕДЕНА Ана Кокић показала ЧИМЕ располаже! СКИНУЛА СЕ, пешкирић једва прекрио

З*ДЊИЦА КАО ИЗВАЈАНА: Свеже РАЗВЕДЕНА Ана Кокић показала ЧИМЕ располаже! СКИНУЛА СЕ, пешкирић једва прекрио

НЕЋУ СТИЋИ ДА СЕ УДАМ... Беквалчева има СТРАХ од ОВОГА? Ко би рекао... (ФОТО)

НЕЋУ СТИЋИ ДА СЕ УДАМ... Беквалчева има СТРАХ од ОВОГА? Ко би рекао... (ФОТО)

Припрема:

Умутити јаја са шећером, додати брашно са прашком за пециво, гриз, уље, корицу лимуна, јогурт. Све добро изједначити. Плех премазати са мало уља и посути брашном

Излити пола теста, па изравнати и ставити у рерну која се угрејала на 200°Ц. Пећи око 7-8 мин., а затим извадити из рерне. Шљиве обрисати, па преполовити и ређати по тесту.

Преко шљива сипати остатак теста и изравнати. Вратити у рерну и пећи још 40 мин. да лепо порумени. Печен колач посути прах шећером и ванилин шечером. Сећи коцке кад се колач потпуно охлади.

Šljiva, šljive
Шљива, шљиве / Извор: Профимедиа