Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Откривен могући узрок САМОУБИСТВА звезде "ПАРАЗИТА" Ли Сун-Киун-а! Породица сматра да га је ОВО натерало да ОДУЗМЕ СЕБИ ЖИВОТ!

28.12.2023. 20:54
Пише:
Србија Данас/М. Аћимовић
Li Sun-kiun
Ли Сун-киун / Извор: Профимедиа

Звезда филма "Паразит", Лее Сун-Кјун (48), пронађена је мртва у аутомобилу у Сеулу, а полиција истражује могућу употребу марихуане и других дрога. Постоје назнаке да је глумац можда извршио самоубиство, а пронађено је писмо које личи на опроштајно. Сун-Кјун се суочавао с оптужбама за употребу дроге, а породица сматра да је полиција крива

Узрок смрти звезде Оскарима награђеног филма "Паразит" Ли Сун-Киун откривен је након што је његово тело јуче ујутро откривено у аутомобилу у Сеулу.

Јужнокорејски глумац (48) није могао да се помири са чијеницом што је под истрагом због сумње да је користио марихуану и друге илегалне дроге током ове године.

"ПРИЧАЈУ ДА ЈЕ СА МНОМ ЗБОГ НОВЦА!" Тина (42) има знатно млађег дечка: "Истина је, водим га на скупе вечере, али се волимо!"Tina i Kasper

"ПРИЧАЈУ ДА ЈЕ СА МНОМ ЗБОГ НОВЦА!" Тина (42) има знатно млађег дечка: "Истина је, водим га на скупе вечере, али се волимо!"

Познатој манекенки је КОСА ОПАДАЛА у печатима - "Нисам излазила из куће, плакала сам ноћима, а ДАНАС САМ ЗАХВАЛНА ШТО МЕ ЈЕ ТО СНАШЛО!"krsti

Познатој манекенки је КОСА ОПАДАЛА у печатима - "Нисам излазила из куће, плакала сам ноћима, а ДАНАС САМ ЗАХВАЛНА ШТО МЕ ЈЕ ТО СНАШЛО!"

Полиција је јуче у 10.30 часова лоцирала његово тело у аутомобилу у близини парка Варјонг у центру Сеула - након што је наводно одбила његов захтев да се детаљи истраге о његовој наводној употреби дроге учине приватним.

Сада је објављено да је Сун-киун можда умро од тровања угљен-моноксидом.

Глумац је раније оставио допис сличан самоубилачком писму у својој кући у Чеонгдам-донгу, како је наводно његов менаџер рекао полицији.

Менаџер Сун-кјуна отишао је на имање након што није успео да добије и одмах је обавестио полицију на белешку и чињеницу да му је аутомобил нестао, преноси јужнокорејска новинска агенција "Јонхап њуз".

Полиција наводно верује да је Сун-киун себи одузео живот. Његово тело је одвезено у Националну универзитетску болницу у Сеулу.

Li Sun-kiun
Ли Сун-киун / Извор: Профимедиа

Према писању локалних медија, покренута је истрага како би се утврдиле тачне околности, укључујући време, Сун-киунове смрти, али званичници су рекли да по жељи његове породице неће бити обављени резултати обдукције.

Звезда "Паразита" се наводно извинила својој породици и колегама у поруци пронађеној у његовој кући.

Последњи пут је снимљен у суботу, како стиже у полицијску станицу у Инчеону на испитивање које је наводно трајао 19 сати.

Полицијски званичници су данас открили да је покојни глумац преко свог адвоката тражио да његово последње појављивање на испитивању не буде отворено за штампу, али је полиција одбила захтев, пише "The Кореа Тимес".

Глумац је наводно био негативан на тесту на дрогу у два недавна теста и издржао је три круга полицијског испитивања пре смрти.

Све три рунде Сун-киуновог појављивања изазвале су интензивну медијску пропраћеност, а његов адвокат је још у уторак наговестио да се глумац осећа "оптерећено" јавном природом полицијских поступака.

Полицијска агенција Инчеона, одговорна за истрагу, признала је да је примила захтев од његовог адвоката – наводно поднет дан пре него што је Сун-Кјун пронађен мртав – да сва будућа појављивања буду иза затворених врата.

Званичник полицијске агенције је рекао: - Тачно је да је довођење људи иза затворених врата у складу са принципима.

- Никада није било инцидента у којем је полиција прво објавила распоред Лијевог испитивања, преноси Ионхап Невс.

Шеф полицијске агенције Ким Хуи-јунг оправдавао је тешко испитивање.

Он је на брифингу за новинаре рекао: - Истрага о преминулом је спроведена на основу конкретних извештаја, сведочења и доказа и према законом прописаним процедурама.

Полицајац је изразио "дубоко жаљење" због Сун-кјунове смрти и изразио саучешће његовој породици, али је нагласио да је испитивање неопходно да би се чула његова страна.

Li Sun-kiun
Ли Сун-киун / Извор: Профимедиа

Јун Хи-кеун, генерални комесар Националне полицијске агенције, одбацио је да су неразумне полицијске истраге довеле до смрти 48-годишњака, али је рекао да ће размотрити истражне праксе и исправити све проблеме ако се појаве, преноси The Кореа Тимес.

Раније је откривено да се Сун-кјун добровољно пријавио да полаже тест детектора лажи за који се надао да ће доказати његову невиност у злочинима употребе дроге које је наводно починио.

Правни извори су наводно рекли да је у уторак, преко свог адвоката, поднео захтев за полиграфско тестирање Полицијској агенцији Инчеон у Инчеону, око 30 км западно од Сеула у Јужној Кореји.

Оптужен је да је током ове године у више наврата користио илегалне дроге у кући хостесе.

Међутим, тврдио је да га је домаћица преварила у завери и изнудила 270.000 долара (212.000 фунти), преносе локални медији.

Закони о дрогама у Јужној Кореји су озлоглашени и строги и они који су проглашени кривим за злочине против дроге суочавају се са затворском казном од шест месеци до 14 година.

За хостесу бара, чији идентитет није познат, каже се да има 20 година и да је радила у луксузном бару у сеулском округу Гангнам.

Сун-кјун је тврдио да га је преварила да користи дрогу и тврдио је да није знао шта конзумира.

Он је током испитивања рекао да је четири пута срео домаћицу и да је удахнуо прах кроз нос за који је мислио да је здробљена пилула за спавање, али је жена касније рекла да је кетамин.

Непосредно пре свог првог испитивања у полицији, и само неколико недеља пре смрти, дао је срцепарајућу јавну изјаву у којој се извињава својим фановима због "великог разочарења" које је изазвао.

Глумац је рекао новинарима: - Искрено се извињавам што сам изазвао велико разочарење код многих људи тиме што сам био умешан у тако непријатан инцидент.

- Жао ми је моје породице, која у овом тренутку трпи тако тежак бол.

На Бадње вече, након суботњег вишесатног саслушања у полицији, рекао је: - Осећам се као да је мало прекасно, али завршио сам испитивање полиције о случају уцене.