Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ТРАГИЧНА СУДБИНА БАКЕ МИЛКЕ: Некадашња лепотица прво је изгубила разум па све остало што је икада имала

23.05.2022. 22:43
Пише:
Србија Данас/Блиц
Milka Crvenkapica
Милка Црвенкапица / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Surovi Зивот .

Била је некада прелепа девојка из Удбине, а покопана је као усамљена старица на коју су сви заборавили.

Милка Перић, бака Црвенкапица из Удбине, коју су хиљаде упознале захваљујући видеу YouTube канала ТВ Локи, умрла је потпуно сама. Милка Перић годинама је преживела без крова над главом и огрева, имала је један оброк дневно, али је одбијала милостињу и до краја живота остала велики локалпатриот.

Није желела никада да напусти Удбину, па чак ни у најгора ратна времена. Током Олује, тада 47-годишња Милка, накратко је отишла у Бању Луку, али вратила се десетак дана након доласка. О Удбини и становницима одатле знала је све, а и њу су сви познавали.

ШУШКАЛО СЕ ДА ЈЕ ПЕВАЧ ЧОЛИН ВАНБРАЧНИ СИН, ПОЈАВИО СЕ У СЕВЕРИНИНОМ СПОТУ: Нећете веровати како Лео данас изгледа! (ФОТО)

ШУШКАЛО СЕ ДА ЈЕ ПЕВАЧ ЧОЛИН ВАНБРАЧНИ СИН, ПОЈАВИО СЕ У СЕВЕРИНИНОМ СПОТУ: Нећете веровати како Лео данас изгледа! (ФОТО)

"РЕКАО МИ ЈЕ ДА СКИНЕМ МАЈИЦУ, а онда је почео ТЕРОР!" Отишла да се тетовира, а онда доживела грозно искуство!

"РЕКАО МИ ЈЕ ДА СКИНЕМ МАЈИЦУ, а онда је почео ТЕРОР!" Отишла да се тетовира, а онда доживела грозно искуство!

"Питао ме само: "Хоћеш ли да живиш?" - Манекенка ДОТАКЛА ДНО, пила огромне количине АЛКОХОЛА, а онда се све ПРОМЕНИЛО

"Питао ме само: "Хоћеш ли да живиш?" - Манекенка ДОТАКЛА ДНО, пила огромне количине АЛКОХОЛА, а онда се све ПРОМЕНИЛО

Захваљујући Роберту Лабровићу, сниматељу и власнику YouTube канала Локи ТВ, Милка је последњих неколико година живота добила нешто љубави и саосећања, барем кроз поклоне и писма која су јој слали гледатељи Локи ТВ-а.

На том YouTube каналу налази се мноштво видеозаписа Милке у којима се измењују бес, огорченост, истинска љубав према животу и срећа усамљене старице када има да попије кафу са неким.

Живот је Милки одузео готово све - лепоту, породицу, дом и разум. Имала је само 13 година када јој је умрла мајка, а отац се ускоро оженио другом женом.

- Имала је 16 година када су је примили у пилану да ради као писарка, јер је имала предиван рукопис. Кажу да је била изразито лепа и увек је носила црвено - говори нам Роберт Лабровић о Милки. Након тешке животне епизоде у коју је, говори се, био уплетен директор пилане, Милка је пребачена у погон где је годинама радила тежак физички посао с мушкарцима.

С обзиром да је рођена и да је живела у селу Толићи, није могла да живи тамо и путује на посао па јој је пилана доделила бараку. У неколико видеа старица описује пакао који је пролазила као малолетна дјевојка међу радницима пилане, поготово јер су јој дали собу поред мушког тоалета.

У видеима Локи ТВ-а често је понављала да се јако бојала у ситуацијама када би се радници потукли у пилани па је трчала и крила се у грмљу. На послу је, каже Лабровић, доживела и несрећу када јој је пила ухватила косу и почупала је.

Након што је Милка у несрећи изгубила део косе, убрзо је изгубила и разум. У пилани је постала предмет исмевања, а крајем осамдесетих отишла је у превремену пензију. Од несреће у којој је изгубила косу носила је капе, мноштво капа по којима је знају сви који су је видели уживо или на YouTube-u.

У Олуји је отишла, али се убрзо вратила. Роберт Лабровић каже да се у родни крај Милка вратила након десетак дана из Бање Луке у коју је избегла, а из Удбине више никад није одлазила. Постала је самотњак, почела компулзивно сакупљати ствари и смеће, а током последњих двадесет и пет година променила је неколико објеката у којима је живела. Све су то биле напуштене куће без воде и струје.

Бака Милка спавала је у мрачним, влажним и хладним рушевинама у којима је скупљала све што би други бацили. Капу, односно више њих, никад није скидала. Роберт Лабровић каже да јој је општина Удбина осигурала старачки дом, али је Милка одбила да се пресели. Бојала се како ће преживети без своје пензије која је до њене смрти износила око 1500 куна.

Старачки дом осигурао јој је један топли оброк дневно који би јој радници оставили на прозору.

Лабровић каже да ју је упознао 2013. године, када је објављен видео у којем говори како јој смета сунце, и омогућио да за усамљену старицу из Удбине сазна цели Балкан. Новинар каже да су често разговарали, те да би Милка, након што истресе бес и горчину у псовкама и претњама, села на кафу и разговарала као и свака друга особа.

- Знала је све о свима. Толико података не може имати ни нека новинска агенција, вјерујте ми. Одлично је читала, познавала крај и све догађаје који су се одиграли тијеком њезиног живота - каже Лабровић.

- Постоји једна занимљивост. У Удбини су ми рекли да је Милка, некада изразито лепа девојка, једном на сајму у Загребу радила као хостеса за једну швајцарску фирму и том приликом на поклон је добила сат - додаје Лабровић.

"Живим у кући од једне жене која је умрла у Београду"

Сви који су погледали неколико видеа с Милком које је снимио Роберт Лабровић морали су приметити да стално спомиње, као да се оправдава, рушевну кућу у којој живи. Кућа без прозора, врата, струје и воде била је њен дом.

- Жена је умрла у Београду - понавља Милка податак о власници куће у којој је провела неке од последњих година живота. Лабровић каже да је жена, заправо, њена покојна тетка која је избегла у Олуји.

Милка је имала два брата и сестру и претпоставља се да су се они током рата одселили у Србију. Милка је у видеима често спомињала мајку која је умрла док је била дете, оца којем је коњ поломио ногу и маћеху за коју је говорила да је била "вражја".

Последњих девет година, откако је постала својеврсна звезда Удбине, Милка је добила емпатију и љубав непознатих људи који су је гледали на YouTube-u. Повремено је добијала пакете с храном и одећом, а многи су јој слали и нешто новца за кафу.

У сваком видеу у којем би јој Лабровић предао коверту с новцем, старица је инсистирала да га одведе на кафу и плати је. Више је волела да плати кафу другима него да њој неко плати кафу.

Милка Перић покопана је у породичној гробници у свом родном селу Толићи у општини Удбина. Покоп је, каже нам Лабровић, финансирала општина Удбина. Она је сахрањена достојанствено.

Било би лепо поверовати да је коначно добила мир, топлину и лепоте које је одавно заслужила, а које јој живот није пружио.