Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Сина Горана, ког је Раде Марковић добио у браку са Оливером, знају сви, а ево како изгледа ЋЕРКА ИЗ ДРУГОГ БРАКА!

02.02.2022. 06:59
Пише:
Србија Данас
Rade Marković
Раде Марковић / Извор: Фото: Youtube printscreen/Oktobar филм

Подсећа на оца!

Пре скоро дванаест година свет је напустила глумачка легенда Раде Марковић, који је јавности познат по улогама у филмовима попут “Повратак отписаних“, “Грлом у јагоде“, “Тито и ја“ и многим другим.

Четири МЕЛЕМА на бази БЕЛОГ ЛУКА: Подстичу циркулацију, ЈАЧАЈУ ИМУНИТЕТ и подмлађују организам

Четири МЕЛЕМА на бази БЕЛОГ ЛУКА: Подстичу циркулацију, ЈАЧАЈУ ИМУНИТЕТ и подмлађују организам

ЧИСТА ЦРЕВА СУ ПРЕДУСЛОВ ЗА ЈАК ИМУНИТЕТ: Ево како да се ОЧИСТИТЕ од тешке и МАСНЕ хране, ове намирнице ПОМАЖУ

ЧИСТА ЦРЕВА СУ ПРЕДУСЛОВ ЗА ЈАК ИМУНИТЕТ: Ево како да се ОЧИСТИТЕ од тешке и МАСНЕ хране, ове намирнице ПОМАЖУ

Глумац из првог брака, са глумицом Оливером Марковић, има сина, прослављеног редитеља Горана Марковића, којег је добио пре више од седамдесет година. Много година касније, глумачка легенда, је добила и ћерку која има око тридесетак година. Пут до велике звезде, је изузетно трновит, те тако и сам глумац је имао своје тренутке кризе и меланхолије. Он је једном приликом у новинском тексту, читаоцима испричао какав је заправо текао његов живот и пут, да био био оно што јесте, глумачка легенда.

РЕЧИ ПОКОЈНОГ ОЦА ДУШКА ТОШИЋА: Само је желео једно за унуке Нику и Атину: "Грдиће ме, да не причам..."

РЕЧИ ПОКОЈНОГ ОЦА ДУШКА ТОШИЋА: Само је желео једно за унуке Нику и Атину: "Грдиће ме, да не причам..."

Rade Marković
Раде Марковић / Извор: Фото: Youtube printscreen/ Октобар филм

- Увек сам био усамљен и никада нисам био убеђен да је мој пут онај прави. Често је живот пипање по мраку, па схватите да сте у заблуди, да сте годину-две провели улудо и пропустили многе битне ствари. Тада вас ухвати паника... Имао сам велике кризе у својим четрдесетим годинама, а оне су биле до те мере интензивне да сам се развео, напустио позориште и добио чир. Онда сам дефинитивно променио живот, онако, пресекао сам као секиром. Изложен сам паљби на отвореном простору већ пола века и огуглао сам на притиске. Успео сам да опстанем на првом месту због тога што се нисам тако често појављивао у медијима, само када сам имао разлог за то. Не волим ту врсту популарности која се заснива на основу тога колико се неко појављује у медијима. Када сам био млад, то ми је импоновало, а онда је дошао тренутак када сам пожелео да будем сам. Чак сам доживљавао и велике кризе. Десило ми се, рецимо, да три-четири године нисам могао да крочим на сцену. Нисам имао храбрости да изговорим ниједну реч на сцени због тога што сам изгубио тло под ногама. То су, ваљда, оне нормалне људске и уметничке кризе у четрдесетим или не знам којим годинама... Онда сам се поново скупио и ушао у један другачији, зрелији период. Постао сам много строжи према самом себи, нисам више допуштао неке глупости које сам радио у опасним годинама – причао је тада Марковић.

Када би неког питали за Радетове улоге, свако би знао да наброји барем пет, а овај глумац је током свог дугог радног живота, добио и многобројне награде. Ипак, права круна његовог живота је син Горан и ћерка Ленка коју је добио у поодмаклим годинама са другом супругом Лидијом.

- Лидија и ја смо се упознали у лето 1976. у Будви, али венчали смо се тек 1992. године. Ленку сам добио касно и сећам се да је током једне вечере мој син Горан рачунао да Ленкина мама, он и ја заједно имамо двеста година. Међутим, моја ћерка се с тим добро носи. Не могу да кажем да сам јој строг родитељ, али плашим се за њу због џунгле која влада на београдском улицама. Она је одговорна девојка која када нешто каже, онда то и испоштује. С друге стране, веома сам поносан на Горана који је занимљив редитељ јер интересантно посматра ствари. Радили смо заједно, а чак сам добијао и неке улоге које ми није намењивао, попут оне у филму Вариола Вера – говорио је својевремено.

Марковић који је својој породици, али и свима другима, оставио огромно наследство кроз своје глумачке улоге које је маестрално одиграо. Када би помислили на неку овакву “звезду“, као што је Раде, рекли би због чега би он плакао, нема разлог за то. Али, не, Раде је био општа супротност тога.

Наиме, кад је сазнао да је његова друга супруга Лидија у другом стању, није могао да савлада емоције. Бризнуо је у плач среће који је трајао, по сведочењу његове супруге, десетак минута.

То је био један од највећих разлога због чега је Раде под старе дане, плакао. Глумац је сахрањен 15. септембра у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду, а многи великани наше земље су га испратила са огромном тугом. Али, сигурни смо да једна оваква глумачка легенда, никада не може бити заборављена.