Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Кејт Мидлтон сутра ПУНИ 42 године - Није била плаве крви, радила је разне послове и освојила је срце принца

08.01.2024. 12:47
Пише:
Србија Данас/Она.телеграф
kejt midlton
кејт мидлтон / Извор: Фото: Профимедиа

Кејт Мидлтон, иако није имала ни кап плаве крви, удала се за принца Вилијама и данас је следећа у низу за британски трон. Сутра пуни 42 године као поносна мама троје деце.

Принцеза од Велса Кејт Мидлтон рођена је 9. јануара 1982. године као Кетрин Елизабет Мидлтон.

Ако желите да вам ДОЂУ БОЉИ ДАНИ, добро упамтите речи патријарха Павла о МОЛИТВИ И ЦРКВИ - мисли за СВЕТЛИЈУ БУДУЋНОСТpatrijarh Pavle

Ако желите да вам ДОЂУ БОЉИ ДАНИ, добро упамтите речи патријарха Павла о МОЛИТВИ И ЦРКВИ - мисли за СВЕТЛИЈУ БУДУЋНОСТ

"Родитељи ме НИСУ УЧИЛИ да верујем у Бога, зато то нисам знала да пренесем на ДЕЦУ" - Дијана Ђоковић открила ЗАШТО је променила ВЕРУNovak Đoković, Jelena Đoković, Srđan Đoković, Dijana Đoković

"Родитељи ме НИСУ УЧИЛИ да верујем у Бога, зато то нисам знала да пренесем на ДЕЦУ" - Дијана Ђоковић открила ЗАШТО је променила ВЕРУ

Рођена у Редингу, Кетрин је одрастала у Баклберију у Беркширу. Студирала је историју уметности на Универзитету Сент Ендруз у Шкотској, где је и упознала свог садашњег супруга, принца Вилијама 2001. године.

Кејт је радила у малопродаји и маркетингу и бавила се добротворним радом пре него што је објављена њихова веридба у новембру 2010. године, пише "Wikipedia".

Кејтина породица припадала је вишој средњој класи. Кејт је била најстарија ћерка Керол и Мајкла Мидлтона, а после ње су добили добили Пипу и Џејмса.

Керол је била жена талентована за бизнис, па је заједно са супругом 1987. године основала "Party Пиецес", приватну компанију за наручивање путем поште која продаје потрепштине и украсе за забаве.

kejt midlton
кејт мидлтон / Извор: Фото: Профимедиа

Кејтина мајка, пореклом из рударске породице, била је диспечер летења и стјуардеса, а отац је радио у Бритисх Airways-u.

Кејт је током школовања показала таленат за спорт, па је била капитен женског тима у хокеју на трави. Упркос томе што јој је понуђено место на Универзитету у Единбургу, она је паузирала годину дана када је студирала на Британском институту у Фиренци у Италији и отпутовала у Чиле да учествује у програму "Raleigh Интернатионал programme".

Лето које је претходило универзитету Кејт је провела радећи у луци Саутемтон, након чега уписује Универзитет Сент Ендруз у Шкотској. Током студија радила је као конобарица. Године 2005. дипломирала је историју ументонсти.

У новембру 2006. почиње да ради пола радног времена као купац аксесоара у ланцу одеће "Jigsaw". Такође радила је још неколико послова, од којих јој је највише лежала организација догађаја за скупљење средстава за хуманитарне и културне акције. Непосредно пред удају за принца Вилијама радила је у фирми својих родитеља.

У то време Кејт је заједно са својом сестром живела у стану у власништву њених родитеља у Челсију у Лондону.

Ново животно поглавље, упознавање принца Вилијама

Кејт је наводно привикла Вилијамову пажњу на једној студентској ревији на којој је носила провидну чипкану хаљину.

kejt midlton
кејт мидлтон / Извор: Фото: Профимедиа

Пар је озваничио везу 2003. године. Током друге године забављања почели су да живе са још два пријатеља. Током 2004. године накратко су се разишли, али су убрзо након тога обновили везу.

Пар је имао још један прекид везе током 2007. године, али су и ову кризу превазишли, да би 17. маја 2008. године Кејт присуствовала венчању Вилијамовог рођака Питера Филипса, када је први пут упознала краљицу Елизабету.

Краљица се дуго премишљала да ли да да благослов за ту везу. Није хтела да понови грешку какву је направила са Чарлсом.

Веридба, удаја и заснивање породице

Ипак, 16. новембра 2010. године објављена је веридба принца Вилијама и Кејт Мидлтон.

Kejt Midlton
Кејт Мидлтон / Извор: Профимедиа

Принц је запросио своју драгу плавим сафирним прстеном који је припадао његовој покојној мајци принцези Дајани. Венчали су се у Вестминстерској опатији 29. априла 2011. године. Прво дете, принца Џорџа, добили су 22. јула 2013. године. Принцеза Шарлот рођена је 2. маја 2015. године, а треће дете, принца Луиса добили су 23. априла 2018. године.

Током трудноћа Кејт је имала тешке јутарње мучнине, па је током првог тромесечја отказивала своје званичне обавезе.

Кејт је временом постала модна икона

Своју љубав према моди Кејт је показивала одувек.

Иако је одувек знала како да уклопи одевне комаде, Мидлтонова је доживела приличну модну еволуцију откако је први пут јавно наступила. Када су Кејт и Вилијам започели везу, њен изглед је био физичко оличење моде "Y2K". Као што само име говори, реч је о тренду који реконструише моду касних деведесетих и модних стилова с почетка двехиљадитих.

Краљевски модни протокол играо је улогу у обликовању њеног укуса јер је кроз време успела да подигне своје личне укусе на прецизан ниво краљевских модних очекивања.

Од септембра 2022. године, када је добила титулу принцезе од Велса, Кејт почиње ново поглавље и када је одевање у питању. Будућу да носи титулу принцезе, Кејт ће морати да носи одевне комаде достојне једне принцезе.

Србија Данас/Ona.rs/Пренела: Ј.Шипчић