Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРИНЦЕЗА СА БЕОГРАДСКЕ КАЛДРМЕ: Због ње су опасни момци УБИЈАЛИ, два пута је ИЗБЕГЛА СМРТ, али судбоносни сусрет у ЦРНОЈ ГОРИ био је ФАТАЛАН ПО ЊУ

17.07.2023. 08:20
Пише:
Србија Данас
Ksenija Pajčin
Ксенија Пајчин / Извор: Фото: Wikipedia

Xenija је била фатална жена, али несрећна жена, а њена животна прича леди крв у венама

Била је "принцеза са калдрме", лепотица због које су жестоки момци убијали. Неколико пута је избегла смрт, али ју је на крају зла коб стигла. 16. марта 2010. године угасио се живот младе певачице, а Србија није памтила такав злочин. Прошло је 13 година, али фанови и даље памте легендарну Xeniu.

Ксенија Пајчин рођена је 3. децембра 1977. године у Београду. Потиче из веома образоване породице - отац Милош је био правник по струци, а мајка Љубица економ. Упознали су се током студентских дана и врло млади су добили су ћерку јединицу - Ксенију.

Прича се да је Ксенија као мала била прави ђаволак од детета. Пријатељи пордице сведоче да је још од малих ногу показивала велико интересовање за јавни наступ, те је обожавала приликом прослава да се попне на сто и да пева и игра. Детектив Браца Здравковић о њеном карактеру каже који се видео још у детињству:

- Види се да је Ксенија Пајчин имала неку врсту страха да јој нешто у животу не промакне.

У школским данима показала се као одличан ђак. Била је активна у многим vannastvnim активностима, а посебно интересовање је показивала за гимнастичку секцију. Управо на том месту је открила своју највећу страст - плес. 

Овако активан и раздраган дух који ју је красио и издвајао од свих осталих Ксенија је наследила од своје баке. Наиме, сву су говорили да је таленат и лепота у Ксенијиним генима, јер је њена бака по мајци, Сава, била једна од најлепших жена Београда 50-их година, а била је изузентно талентована и играла је у фолклору. Међутим, и њена бака, Ксенијина прабака, је била дворска дама на двору краља Николе на Цетињу. Кажу да је била прелепа жена и кад су долазиле те делегације из Француске одушевљавале су се њеном грациозношћу и елеганцијом.

Срећно детињство окончано је крахом брака њених родитеља. У четрнестој години, када су јој родитељи саопштили да се разводе после седамнаест година брачног живота, Ксенија је морала да одрасте. Према њеној причи, од тог тренутка више ништа није било исто, а одлазак оца Милоша из породичног стана на њу је оставио велики губитак који је тешко поднела.

Управо због тих проблема Пету београдску гиманзију завршава вандредно. Мучан судски процес који је трајао годинама, оставио је дубок траг и из корена уздрмао њено детињство. Након њега се са мајком преселила на Вождовац, у стан који ће касније постати место незапамћене трагедије. Отац се након развода венчао са новом женом са којим је добио ћерку Миу. Тако је певачица 1997. године добила полусестру са којом је била веома блиска.

Професор Дарко Јанковић у својој емисји посвећеној трагичним животима великих звезда је открио на који начин је раздор породице утицао на емотивно-психолошки живот певачице:

- Након развода родитеља, Ксенија је стекла велико неповерење у мушкарце, пре свега у свог оца. То је постао њен животни кредо - ‘мушкарцима се не сме веровати, сви су они исти И треба их искористити, пре него што они искористе тебе’. Жена да би могла да буде срећна са мушкарцима, мора да има поверење у њих, каже он.

Највећи проблем у њеном каснијем животу, који јој је неомогућавао да буде срећна и испуњена, био је што није веровала јачем полу, а попут магнета га је привлачила. Због те сталне тензије одбијања и привлачења, Ксенија је била дубоко несрећна и несхваћена. Сви су је видели као фаталну жену, и у једном трену она је почела и себе да перципира на тај начин, свесна колику моћ има над мушкарцима.

Сазревање њене личности било је праћено и развитком каријере. Као девојчица била је члан разних плесачких група, да би у тинејџерским данима ступила у плесну групу "Беат стреет", која јој је била веома добра одскоћна даска. Бивша чланица групе и колегиница Душанка Декић Беба је описала Ксенију као великог професионалца: - Била је врло професионална и предана тренинзима. Озбиљно је тренирала и радила, иако је била само дете, казала је она. 

Продор ове групе на естраду омогућио је уговор са тадашњом (И садашњом) великом звездом Драганом Мирковић. Сарадња на спотовима посебно је зближила Драгану и Ксенију, а млађа колегиница је посматрала фолк звезду као свог учитеља и узора. Драгана је у много каснијем интервјуу открила колико је била духовита и шармантна млађа колегиница:

- Ксенија је најмлађа у то време међу нама. Знала је да буде мало изгубљена, у свом свету И да не буде присутна. Ми причамо о једној теми И она одједном са неком потпуно левом причом И ми попадамо од смеха, причала је она.

И сама Ксенија је за живота открила колики утицај је на њену каријеру и живот имала вољена Гага:

- Поред ње сам научила шта значи естрада. Тада је радила још једна жена која је стално падала у несвест, којој уопште није било добро, није могла да одради концерте… А, Драгана је жена која је радила… Значи, појави се оволики кез, а знам да је имала проблем пре тога. Оволики кез, 3 сата пева без престанка, мења костиме, плесачи, све је спремно. Дакле, она ми је била заиста једна школа како човек треба да се понаша у таквом једном маниру И такву звезду као што је она и Лепа Брена, Здравко Чолић, то не можете поновити. Они заиста имају ту енергију звезда.

У једном другом интервјуу открила колико су биле блиске и да никада неће опростити себи што није открила шта је то важно имала да јој каже млађа колегиница. За њу И све нас то ће нажалост заувек остати тајна:

- Ксенија је била невероватно лепа, енергична и увек своја, помало и немирна. Где год се појавила било је немогуће да остане непримећена и имала сам понекад осећај да јој то јако смета. Кад смо се последњи пут чуле, рекла ми је да је срећна јер је пронашла мир у себи. „Била је код мене на телевизији и рекла водитељу Стевици да ми пренесе да има нешто веома важно да ми каже. Никад нисам сазнала шта је то тако важно што има да ми каже, изјавила је Мирковићева.

Након појављивања у споту Драгане Мирковић плесна група "Беат стреет" постаје музичка група. Ксенијин таленат убрзо је уочио фронтмен групе "Дуцк", Дамир Радоичић Дача, са којим је снимила песму "Дачо, волим те". Та нумера постала је химна младима у Србији, а Ксенија се винула у звезде. Певачица је искористила нову популарност и на још један начин, она је отворила плесну школу. То је био веома храбар потез, с обзиром на њене године и стање у држави.

Иако се показала као веома талентована плесачица, њена жеља је била да публика престане да је посматра само кроз призму плеса, већ да је доживљава првенствено као певачицу. Напорно је радила на томе и на крају је успела. Међутим, како је сама признала, тај пут уопште није би лак:

- Сад, најискреније кажем да људи уопште не цене то што радим. И ја сам се стварно сама помучила да све то изгледа тако како изгледа. Чак мислим да је и велики плус што сам играчица, мада мене сви ословљавају са играчицом. Нису ме потпуно подржали у ономе што сам урадила И што сам увек желела да урадим и мислим да то не може тек тако да се научи.

Фатална за жестоке момке

Пронашавши своје место на естрадном небу, Ксенија је пронашла место и у многим мушким срцима. Ова принцеза са београдске калдрме, како су је многи звали, била је фатална и за жестоке момке са асфалта. Прича се да је њену енергију могао да испрати само неко попут ње - "брз, елоквентан, незадржив, фаталан мушкарац".

Ксенија је била женски пандан опасним момцима. Није се ничега плашила и живела је за адреналин. Он томе најбоље сведочи Кристијан Голубовић са којим је била у краткотрајној, "клиначкој вези", како он каже:

- Она је била фатална девојка, онако лепа, док је била природна. Али та њена енергија, она је исто стрелац као и ја, била је мало... тада ниси могао да је зауставиш. Једноставно седнеш с девојком у кафану, а она поручи дупло пиво. Ја јој кажем а зашто дупло кад можеш једно да попијеш, па после ћеш друго. Не би требало уопште да пијеш пиво, а она ме на то пита Зашто?, ја кажем: Не знам даму која пије пиво - испричао је својевремено и додао:

- Даме не постоје, постоје девојке, и то шашаве, каже она мени. Ја сам шашава девојка и почне да се смеје, па оно пиво проспе и каже: Сад ми донеси три дупла пива. И видиш да је она стварно шизибизи - рекао је Кристијан Голубовић.

Међутим, највећа љубав, како је она касније посведочила, за њу је био Звездан Славнић, син легендарног кошаркаша Зорана Моке Славнића. Звездан је и сам истакао да је Ксенија његова највећа дечачка љубав.

- Јесте била највећа дечачка љубав, она је имала 17 година, ја 16 година. Годину дана смо били баш баш заједно, после се то развлачило. Моја највећа дечачка љубав - истакао је Звездан.

Њих двоје су важили за најлепши пар Београда. Међутим, њихову љубав прекину је страшан инцидент - Звездан је усмртио Оливера Ивановића у клубу "Четири собе". Многи су говорили да је Славнић починио злочин како би одбранио част своје девојке Ксеније. За тај злочин Славнић је осуђен на девет и по година затвора, али је после одлежаних 8 амнестиран. Након тога су се видели неколико пута и љубав је пукла:

- Видели смо се можда два три пута. Излазио сам на викенде, причали смо неких сат времена... Када смо се виђали, више смо ћутали него причали... Ксенија је била посебна... Девојчица пуна енергије, весеље, све најлепше може да се каже за њу. Друг, з**ебант, супер лик - рекао је Славнић.

Након овог убиста Ксенија је била главна тема таблоида. Јавност је желала да зна да ли је она заиста разлог трагедије, са киме је сада у вези, те да ли је остала са Звезданом и поред свега. Зато је одлучила да побегне од свега и да живи као обична девојка. Свој мир и слободу пронашла је у Грчкој. Причало се чак да је побегла од једног успешног бизнисмена који је био лудачки заљубљен у њу и који је ометао њену каријеру:

- Он је на све начине покушавао да је освоји, али она уопште није била заинтересована за њега. Кад га је одбила и јасно му ставила до знања да с њим не жели ништа, био је врло бесан, па је решио да јој се освети. Пошто је био утицајан, имао је добре контакте с тадашњом влашћу и повукао је све везе које је имао с продукцијом и продуцентима који су стајали иза тог албума и он је забрањен. Како је Ксенија тада говорила пријатељима, стављен је у фиоку. Њој је то тешко пало, па је убрзо побегла у Грчку. Један од разлога је био и тај да се склони од тог човека и његових претњи. Било би дивно кад би неко постхумно објавио те песме у Ксенијину част - завршава извор.

Грчка публика је била одушевљена плесом Ксеније Пајчин. Након 2 године се вратила у Србију и наставила са каријером. Била је одморна и спремна за нове успехе. Свој повратак обележила је и тетоважом птице феникса која је представљала симбол великог повратка.

Након повратка сарађивала је са легендарним Минимаксом, а њена популарност је доживела врхунац.Током снимања спотова у Канади, њен играчки таленат приметили су продуценти једне музичке ТВ станице, па је Ксенија гостовала у емисији Електрични циркус где су наступале велике музичке звезде попут Џенифер Лопез, Еминема, Кулија...

Прави у низу скандала по повратку изазвала је и када је у емисији Свет плус на ТВ Пинк прекрстила ноге попут Шерон Стоун у "Ниским страстима", а домаћа јавност месецима се бавила темом да ли је носила гаћице. 

Уследила је серија успешних наступа по Србији, а након оног у Новом Пазару, 2004. доживела је аутомобилску несрећу заједно са своје две играчице. Мада је имала среће да са прође без озбиљних повреда, та незгода као да је наговестила лош период у Ксенијином животу. У серији интервјуа које је дала медијима, признаје да је веома емотивна и рањива, као и да се лако расплаче уз песме Драгане Мирковић. Певачица је, међутим, тешко подносила и то што је њена најбоља другарица и чланица пратеће плесне групе, тридесетогодишња Станислава Саша Павловић, 9. априла 2005. године задобила тешке повреде у саобраћајној несрећи, док је возилом управљао Стефан Карић.

Њена веза са фудбалским репрезентаивцем Ивицом Драгутиновићем, који годинама клупску каријеру гради у Шпанији, почела је крајем 2005. године, али овај спортиста никада није желео да призна везу са певачицом због своје невенчане супруге Селин, с којом има двоје деце. Ксенију је погодило његово опхођење и то што је скривао да су у романси.

Убрзо су медији почели да спекулишу о њеној романси са фолк певачем Ацом Лукасом, а у интервјуу за Story Ксенија је 2006. објаснила да су њих двоје блиски, као и то да га она штити од злих људи. У истој исповести признала је и да је у двадесет шестој години ставила силиконе у груди и усне јер се од ње очекивало да буде савршена. Ксенија је тада открила да је жене често стартују, као и да су све њене љубави биле драматичне јер момци често нису могли да поднесу њену мистичност. Зато је, између осталог, била и све до смрти остала велики противник брака.

Ипак, њен дивљи карактер ни један мушкарац није могао да испрати. Желела је да буде доминантна у вези и зато би се свака завршавала, јер мушкарци то нису могли да поднесу. И дуго је трагала за савршеним, све до судбоносног сустрета у Црној Гори.

32-годишња Ксенија је тада упознала 10 година млађег Филипа Каписоду. Разлика у годинама им није у почетку сметала, она је чак изјавила да је он једини који је заиста разуме и може да је испрати:

- Никада ме нико није волео оволико као Филип. Не морамо ни да говоримо, довољно је само да се погледамо. Познаје ме боље него што ја себе знам - причала је Ксенија тада.

Веза Филипа и Ксеније била је веома бурна и трајала је до прољећа 2009. када је он постао учесник једног ријалити програма. Ксенија није могла да прихвати флертовања и сматрала је да ју је јавно понизио. Покренула је медијски рат против младог манекена, говорећи како га је она створила. Веза са млађим мушкарцем временом је постала превелико бреме за њу.

Након окончања ријалитија у ком се Филип веома високо позиционирао, Ксенија је доживела још већи ударац. Наиме, он је схвативши да га је јавно оставила вратио у наручје своје некадашње љубавнице, италијанке Еве Гонзалес која је 30 година старија од њега. Ипак, њих двоје су се помирили, али И даље је Филип био мета многих данама, што је она јако тешко подносила. Чак је ступала у отворене конфликте са многим певачицама на естради.

- Он је прошао то. Ми смо имали први И други живот, тако ми то зовемо. Прво магновење са његових баш малих година И ово друго, мање магновење, кад смо све расправили… Био је мали, слушао је друге људе, а сада не бих даље да причам о људима који су га саветовали, пошто бих рекла неке ствари које они не желе да чују, рекла је.

Наставак везе је био буран као и "прво магновење". Желећи да побољша своју везу, одлази код свог пријатеља астролога, Душана Величковића да јој уради упоредни хороскоп са Филиповим. Он је био шокиран и није могао да издржи, звао је у пола ноћи да јој каже да мора да оде од Филипа јер им је будућност јако лоша.

Ова прогноза се умало није догодила када су кренули у њену викендицу у Лисовићима. Наиме, имали су удес из ког су се неки чудом избукли без тежих повреда. Искочили су из кривине због насилничке вожње и закуцали се у трафо страницу. Они су се доста ћесто и свађали, а пар пута је интервенисала и полиција. Била је то јако турбулентна веза, "две ватре" како је причала Ксенија. На крају су изгорели у тој ватри.

Однос између них постао је све насилнији, а 16. марта 2010. године десила се страшна трагедија: Филип је убио Ксенију, а потом и себе. О разлозима убиства много се спекулисало, а као главни наведена је љубомора. Међутим, детектив Браца је открио о да је мотив много комплексинији и да се ради о прељуби млађаног Црногорца. 

Ксенија је у ноћи убиства открила да је вара са блиском пријатељицом и запретила је да ће направити огроман скандал. У паници Филип ју је упуцао, а потом је због срамоте и гриже савети убио и себе. Да ли је ово заиста прави разлог, никада нећемо сазнати, а сада више није ни битно.