Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СЦЕНАРИО који би уследио када би се КЕЈТ МИДЛТОН И ВИЛИЈАМ РАЗВЕЛИ - Кључно питање СТАРАТЕЉСТВА НАД ДЕЦОМ

19.03.2024. 19:00
Пише:
Србија Данас/Блиц жена
Kejt Midlton
Кејт Мидлтон / Извор: Профимедиа

Општа лавина скандала око Кејт Мидлтон утицала је и на репутацију њеног брака са принцом Виљамом који траје од 2011. године и који има је донео троје деце, Шарлот, Џорџа и Луја.

Било је и раније спекулација о томе да се чувени пар разводи, али никада у оволикој мери као сада, на шта свакако утиче контекст проблема и озбиљност ситуације. Нагађа се да је принц Вилијам наводно варао супругу са Сара Роуз Ханбери као и да је она имала везу са Тоамсом Кингстоном, ове приче спадају у теорије завере. Зато су чак и кренуле гласине о наводном разводу па се ситуација пореди са крахом брака Чарлса и Дајане. Шта би се десило ако би заиста дошло до развода?

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ СНИМКА! Сви траже да ВИДЕ Кејт Мидлтон, нови ВИДЕО је НАМЕШТЕН, на њему НИЈЕ ПРИНЦЕЗА?Kejt Midlton

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ СНИМКА! Сви траже да ВИДЕ Кејт Мидлтон, нови ВИДЕО је НАМЕШТЕН, на њему НИЈЕ ПРИНЦЕЗА?

НОВАК СЕ СКИНУО НА ПЛАЖИ, а жене не престају да гледају у ЊЕГОВУ ТОРБУ! Сви се питају да ли је МОГУЋЕ да ОВАКО нешто носиNovak

НОВАК СЕ СКИНУО НА ПЛАЖИ, а жене не престају да гледају у ЊЕГОВУ ТОРБУ! Сви се питају да ли је МОГУЋЕ да ОВАКО нешто носи

О овој теми доста се полемише ових дана.

Како пише yahoo.com, с обзиром на то да су деца Кејт Мидлтон и принца Вилијама чланови краљевске породице, Кејт би требало да добије допуштење од принца Вилијама ако би желела да одведе децу из Уједињеног Краљевства.

Мале су шансе да би Кејт хтела да одведе принцезу и принца далеко од њиховог оца. Међутим, ако би радило о разводу узрокованим прељубом, ствари би постале прилично гадне. CheatSheet износи претпоставку да би краљевска породица поклонила принцези од Велса нову резиденцију са изричитом сврхом ублажавања заједничког старатељства и сугерише да би породичан стан у Кенсингтонској палати могао да буде њена оаза.

Princ Vilijam i Kejt Midlton
Принц Вилијам и Кејт Мидлтон / Извор: Профимедиа

Вилијам би дуговао Кејт Мидлтон финансијску подршку

Кејт би очекивано била збринута финансијски у случају развода. Међутим, износ о којем би се радило могао би да буде знатно мањи од оних одобрених у претходним разводима у краљевској породици јер је пар у браку од 2011. Финансијска накнада одређује се на основу трајања брака.

Ситуација са папарацима постала би никад гора

CheatSheet износи и сцненарио да би Кејт Мидлтон у случају да дође до развода била изложенија папарацима него икада пре. Као пример наводи се принцеза Дајана коју су након развода од Чарлса, прогонили папараци све до њене смрти, па је погинула 1997. у Паризу док су је они јурили.

Улога краља Чарлса у разводу Кејт и Вилијама

Краљ не мора да одобри сам развод као што то чини са браковима, али његов ангажман био би свеједно значајан, пише yahoo.com. Његова мајка покојна енглеска краљица заправо је наредила да се он и Дајана разведу још 1995. када је медијски циркус око њихових разних афера постао превелик да би двор то поднео.

Без обзира да ли би повукао сличан потез или не, Чарлс III би морао да одреди tittulu принцезе од Велса након развода.

Подсетимо, Елизабета Друга је дозволила да Дајана задржи све титуле па чак јој није сметало да сачува и титулу Њено Краљевско Височанство. Међутим, Чарлс се бунио па је остала само титула принцезе.

kraljevska porodica
краљевска породица / Извор: Профимедиа

У опцији би било и да краљ Кејт одузме све титуле, али би шансе за тако нешто биле веома мале.

Венчање након развода?

Будући да је енглески краљ такође и поглавар Енглеске цркве, а Енглеска црква не одобрава развод, поновно венчање је веома велики проблем у краљевској породици. Једно је јасно: ако се поновно венча бивши пар након развода, заувек губе све титуле повезане с њиховим претходним браком, наводи yahoo.com.

С обзиром на то да је више-мање немогуће поновно се венчати под Енглеском црквом, краљевски чланови проналазили су различита решења протеклих година. Принцеза Ана удала се за свог другог супруга у Цркви Шкотске, док се принц Чарлс поновно оженио под неформалним благословом.

Улога Чарлса у старатељству над унуцима

Развод Кејт и Вилијама био би скандал неслућених размера за династију. Принцеза и принц важе за беспрекоран пар, али не би били ни први ни последњи које би се развели, а да их прати таква репутација. Ипак, њихов положај је крајње специфичан.

О потенцијалном разводу прича се и на Тиктоку где је Кајл Орки, позната на овој мрежи, поручила да ни Кејт ни Вилијам немају старатељство над децом, односно да "садашњи монарх има законско старатељство над свим својим унуцима", пише yourtango.com. Истакла је да се краљ пита о месту становања и путовањима деце Кејт и Вилијама. Било је речи и о томе да Кејт нема старатељство над децом, због предбрачног уговора (више о томе у наставку).

News.com.au разговарао је са стручњаком за краљевску породицу Марлин Кениг о вековима старом закону који монарсима даје старатељство над свим унуцима или праунуцима. "Суверен има законско старатељство над малолетним унуцима", тврди.

Закон датира из 1700-их и владавине краља Џорџа И који се није слагао са својим сином. Због њиховог непријатељства, краљ је желео да има већу контролу над својим унуцима него његов син. Веће судија донело је закон.

kraljevska porodica
краљевска породица / Извор: Профимедиа

Како пише The Сун, Чарлс и Дајана су због закона били присиљени да траже дозволу од краљице Елизабете да Вилијам и Хари могу да путују.

Међутим, како каже Кениг, закон је у суштини "формалност и ништа више" због позитивних односа које сада чланови краљевске породице имају једни са другима и разумевања да сваки родитељ жели да брине о својој деци, како жели.

Старатељство над децом Кејт и Вилијам било би дискреционо право владајућег монарха

Кад би се Кејт и Вилијам развели, судбина њихове деце била би у рукама њиховог деде, све док је он на престолу. Због тога није јасно како би се старатељство поделило у бракоразводном поступку.

The Сун је истакао да у случају развода Чарлса који се данас појавио у јавности и Дајане и принца Ендрјуа и Саре Фергусон није било службене референце о њиховој деци у правној документацији јер они уопште нису имали старатељство над њима.

Шта показују претходни разводи

Без обзира на закон доста одговора могу се пронаћи у причама о претходним разводима у породици. Случај Чарлс и Дајана и Сара Фергусон и Ендрју указују да би деца могла да се повере родитељима који би бринули о њима.

Вилијам и Кејт нису потписали предбрачни уговор

Након венчања сазнало се да Кејт и Вилијам нису потписали предбрачни уговор.

Високи краљевски извори рекли су да пре венчања није састављен било правно обавезујући документ како би се заштитило његово богатство или осигурало да се оно одржи у случају развода. Било је савета да би такав папир био од користи имајући у виду неретке разводе у династији, пише Daily mail.

Србија Данас/Блиц Жена, Јелена Миленковић/Пренела: Ј.Ш.