Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Некада је била УЗОР МЛАДИМА, а данас СВИ СТРАХУЈУ ОД ЊЕ! Завршила је у ЛУДНИЦИ након подметања пожара, а мало-мало па заврши у ЗАТВОРУ

12.12.2023. 12:16
Пише:
Србија Данас
Amanda Bajns
Аманда Бајнс / Извор: Профимедиа

Аманда Бајнс, популарна глумица из 90-их и 2000-их, доживела је турбулентан период у свом животу који укључује проблеме са злоупотребом супстанци, правне потешкоће и борбу са менталним здрављем. До прошле године је била под старатељством своје мајке, а једно време пробвела је и на психијатријском лечењу након што је свом комшији подметнула пожар. Хапшена је више пута због поседа наркотика, а ни дан-данас није успела да се врати на прави пут. Ово је прича о посрнућу велике дечије звезде.

Аманда Бајнс је некада била узор девојчицама, сви је памтимо у филмовима попут "Она је мушко", "Сидни Вајт", "Све што девојка може пожелети". Изгледа да је она добила све што је икада желела, али да јој то није донело срећу, већ бродолом из ког и даље не успева да се уздигне.

Када је у марту ове године требала да се појави на конвенцији за обожаватеље, њено одсуство је забринуло многе. Наиме, Аманда има велике проблеме са менталним здрављем и конзумацијом илегалних супстанци. Некада је била узор младима, а данас је потпуна супротност од тога. Овако је кренуо суноврат Аманде Бајнс.

"Хтела сам да ПЛЕШЕМ У ЧАШИ" - Наташа Беквалац се појавила у ОЧАРАВАЈУЋОЈ ХАЉИНИ и открила планове за НОВУ ГОДИНУ - Кабаре плаче за њомNataÅ¡a Bekvalac

"Хтела сам да ПЛЕШЕМ У ЧАШИ" - Наташа Беквалац се појавила у ОЧАРАВАЈУЋОЈ ХАЉИНИ и открила планове за НОВУ ГОДИНУ - Кабаре плаче за њом

РЕНОВИРАЛА ЈЕ КУЋУ, па иза тапета пронашла нешто што ју је РАСПЛАКАЛО У СЕКУНДИ: Прочитала и одмах вратила на исто местоtapete

РЕНОВИРАЛА ЈЕ КУЋУ, па иза тапета пронашла нешто што ју је РАСПЛАКАЛО У СЕКУНДИ: Прочитала и одмах вратила на исто место

Бивши колега из филма "All That", Кел Мичел, осврнуо се на њено одсуство на конвенцији обожаватеља којом се слави поп култура деценије, рекавши да се "молио за њу".

- Сјајно је видети да јој иде боље. Што је сјајно. Само настављамо да се молимо за њу на њеном путовању, а услишане су молитве да јој буде много боље, рекао је Мичел за Ентертаинмент Tonight.

Забринутост за здравље Аманде Бајнс је у порасту након пропуштеног појављивања на Конференцији која слави звезде 90-их. Аманда која данас има 36 година постала је славна на Ницкелодеону пре него што је преузела улоге у неколико успешних филмова раних 2000-их. Али 2010. године направила је паузу у индустрији.

- Више не волим да глумим па сам престала да се бавим тиме, написала је тада на Твитеру.

Amanda Bajns
Аманда Бајнс / Извор: Профимедиа

Нервни слом

Године 2013. Аманда је доживела јавни слом и стављен је под психијатријски надзор. Њеној мајци је тада додељено конзерваторско звање над глумицом, под којим је остала до 2022. године.

Успон и пад Аманде

Аманда Бајнс је била звезда у филмовима и ТВ серијама 1990-их, 2000-их. Бајнс је почела да се професионално бави глумом веома рано - имала је агента до своје 7. године, према интервјуу за часопис Папер објављеном 2018.

Глумица, рођена 1986. године, је још од малена почела да се појављује у великим остварењима и зарађује велики новац. Међутим, чињеница да није имала нормално детињство и све обавезе и пребукиран распоред оставили су озбиљне последице на њу које су се испољиле годинама касније.

Док је већина њених вршњака можда била у средњој и средњој школи, Бајнс је снимила неке од њених најзначајнијих ТВ улога, укључујући учествовање Ницкелодеовом пројекту "All That" (1996-2002), снимала је и serije „What И Like Абоут You“ ( 2002-2006) и радила је на сопственој хумористичкој емисији под називом "The Амнда Show", коју је водила на Ницкелодеону између 1999. и 2002. почевши од 13. године.

Аманда Бајнс је била звезда Ницкелодеона, њен живот су маштале све девојчице, а она је ређала успех за успехом. Такође је глумила у филмовима, укључујући фудбалску ром-кому из 2006. "Она је мушкарац" заједно са Ченингом Тејтумом, у породичној драми која описује однос оца и ћерке "Шта девојка жели" (2003) и у филмском мјузиклу "Лак за косу" из 2007. са Заком Ефроном и Ники Блонски.

Бајнс се повукла из јавности 2010. Њена последња филмска улога била је "Easy А" 2010. године и исте године је најавила да се повлачи из индустрије забаве. Аманда Бајнс је детаљно описала своје борбе у интервјуу 2018.

У профилу из 2018. Бајнс је отворила душу о својој историји злоупотребе супстанци - у то време је рекла да је била трезна око четири године.

Звезда није била током својих ранијих година у центру пажње, али то се променило како је време одмицало.

- Почела сам да пушим марихуану када сам имала 16 година. Иако су сви мислили да сам 'добра девојка', пушила сам марихуану од тог тренутка. Нисам постала зависник (тада) и нисам то злоупотребљавала. И нисам излазила на журке или правила будалу од себе ... још увек.

Затим је прешла на злоупотребу тежих дрога: - Касније је то напредовало до узимања тежих дрога попут екстазија, наставила је, напомињући да је пробала и кокаин, али јој се није допао.

Адерал је био још један лек за који је рекла да је злоупотребила, добивши рецепт од психијатра након што се претварала да има симптоме поремећаја пажње.

У то време је прочитала чланак о томе како се лек може користити за мршављење, што је наравно било јако погрешно и сматра се злоупотребом.

Наиме, након што је филм "Easy А" 2010. године почео да се емитује у биоскопима, Аманда "није моглада поднесе да се гледа" и помири се са тим како изгледа у филму.

- Погледала сам филм и била сам убеђена да никада више не треба да будем пред камерама и званично сам се повукла на Твитеру, што је, знате, такође било глупо.

Како се повукла из индустрије и није нашла нову сврху у животу почела је са тешком злоупотребом дрога и "само би  седела код куће, надувала се, гледала ТВ и твитовала", како каже.

Зашто је Аманда Бајнс стављена под надзор?

Бајнс је стављена под надзор 2013. године након правних проблема, налета бизарних твитова и необичних јавних наступа.

Судија је доделио Амандиној мајци Лин привремени надзор како би заштитио глумицу и њено имање. То се догодило након што је глумица исте године стављена под психијатријски надзор када је подметнула пожар на комшијином прилазу.

Бајнс је оптужена за насилно понашање и бежање од полиције, а ухапшен је 2012. због вожње под дејством и 2013. године због несавесног коришћења и поседовања марихуане. Током инцидента 2013. године, Аманда је наводно бацила бонг кроз прозор у Њујорку.

Глумица је у фебруару 2022. поднела петицију за окончање конзерваторског стажа. Тада је њен адвокат Давид А. Ескибијас рекао за Пеопле: - Она верује да се њено стање побољшало и да заштита суда више није потребна.

Конзерваторство је судски прекинуло 22. марта 2022. године.

 

}