Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ТРИ САВЕТА ЗА САВРШЕН РОШТИЉ славног британског кувара! Чак је и пепео веома користан...

10.06.2023. 07:32
Пише:
Србија Данас
roštilj
роштиљ / Извор: Профимедиа

Одлучио је да подели своје савете како бисте и ви могли да постигнете савршене резултате приликом роштиљања

Хестон Blumenthal је угледни  британски кувар, писац, телевизијски водитељ и власник неколико престижних енглеских ресторана, укључујући The Фат Дуцк са три Michelinove звездице, који се нашироко сматра једним од најбољих на свету.

ПРЕСТАНИ ДА БАЦАШ остатке ОВЕ НАМИРНИЦЕ - Мрави и комарци БЕЖЕ од ње главом без обзира

ПРЕСТАНИ ДА БАЦАШ остатке ОВЕ НАМИРНИЦЕ - Мрави и комарци БЕЖЕ од ње главом без обзира

РЕШИ СЕ НЕПРИЈАТНИХ МИРИСА! Уместо освеживача овај ЗАЧИН убаци у кључалу воду, одушевиће те ефекат

РЕШИ СЕ НЕПРИЈАТНИХ МИРИСА! Уместо освеживача овај ЗАЧИН убаци у кључалу воду, одушевиће те ефекат

УНИШТАВАЈУ самопоуздање деце - Психолози УПОЗОРАВАЈУ на ОВЕ две ГРЕШКЕ које родитељи праве у васпитању

УНИШТАВАЈУ самопоуздање деце - Психолози УПОЗОРАВАЈУ на ОВЕ две ГРЕШКЕ које родитељи праве у васпитању

Светску славу стекао је својим неконвенционалним рецептима и научним приступом кувању, а недавно је представио властиту линију роштиља под називом "Евердуре by Хестон Blumenthal". Евердуре представља спој две енглеске речи: "евер", што значи увек, те "ендуре", што означава трајање или издржљивост.

Хестон у промотивним материјалима своје роштиље описује као "роштиље с три Michelinove звездице", а и цене су прилагођене том опису. Породични модел "Фусион" кошта чак 1024 евра.

Уз лансирање ове висококвалитетне линије роштиља, Хестон је одлучио да подели своје савете како бисте и ви могли да постигнете савршене резултате приликом роштиљања.

roštilj
роштиљ / Извор: Профимедиа

1. За додатну арому на угаљ баците зачинско биље

Гранчица рузмарина је савршен избор, а добро ће послужити и жалфија. Биљке попут ових су довољно чврсте да изгоре на врућини и с временом утичу на укус меса уместо да брзо увену и изгоре попут нежнијих биљака као што је босиљак. Најпре их попрскајте са мало воде како бисте продужили изгарање.

2. Пепео је показатељ савршене температуре

Роштиљи на дрвени угаљ могу постићи изузетно високу температуру, чак до 1000 Целзијусових степени. Али ситуација постаје стабилнија када се на површини угља почне формирати слој пепела. У том тренутку можете бити сигурни да је роштиљ спреман за припрему хране.

Roštilj
Роштиљ / Извор: Профимедиа

3. Пронађите идеалну висину решетке

Идеална удаљеност решетке од извора топлоте, на којој се храна најбоље пече, одржава константну температуру која се не мења за више од 10%. Ова удаљеност зависи од хране коју припремате, али генерално оптимална удаљеност решетке од извора топлоте износи 18.5% ширине решетке.