Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Укусни ролати са месом - идеални за празничну трпезу (РЕЦЕПТ)

25.12.2019. 09:11
Пише:
Србија Данас/Новости
Rerna
Рерна / Извор: Профимедиа

Одушевићете се.

Испробајте нешто другачије.

Постаће ваш омиљени десерт: Једноставан рецепт за домаћи чоколадни пудинг са капућином (РЕЦЕПТ)

Постаће ваш омиљени десерт: Једноставан рецепт за домаћи чоколадни пудинг са капућином (РЕЦЕПТ)

ДА ЛИ ЗНАТЕ ШТА ЈЕ ФАРТЕЛК? Ако сте решили да у 2020. изгледате најбоље што можете, морате да сазнате

ДА ЛИ ЗНАТЕ ШТА ЈЕ ФАРТЕЛК? Ако сте решили да у 2020. изгледате најбоље што можете, морате да сазнате

ЦАКА КОЈУ НИСТЕ ЗНАЛИ! Што је дуже жваћете, ова намирница постаје укуснија!

ЦАКА КОЈУ НИСТЕ ЗНАЛИ! Што је дуже жваћете, ова намирница постаје укуснија!

Пилеће груди са шампињонима

Потребно је:
  • пилећи филе
  • 200 г шампињона
  • 2 чена белог лука
  •  со, бибер
  • мешавина сувих биљних зачина
  • уље
  • 2 јајета
  • 2 кашике презли 
  •  200 г путера

Beli luk
Бели лук / Извор: Профимедиа

Пилећа прса исеците на шницле, мало их истањите тучком (најбоље је да их ставите у најлон кесицу па на даску, да се не би лепила за тучак), посолите и побиберите. Очистите шампињоне, ситно их исецкајте и продинстајте на мало уља.

На крају додајте мало мешавине сувих биљних зачина, ситно исецкани бели лук и мало бибера. Шницле пуните шампињонима, уролајте их, умочите у претходно умућена јаја, па у презле и онда их поређајте у ватросталну чинију.

Мало их поуљите, покријте фолијом и пеците двадесетак минута у рерни загрејаној на 250 степени. Након тога скините фолију, премажите ролат путером и оставите га још у рерни, док не порумени.

Маринада, моћни алат који даје предиван укус риби: Ево како је можете правилно припремити (РЕЦЕПТ)

Маринада, моћни алат који даје предиван укус риби: Ево како је можете правилно припремити (РЕЦЕПТ)

ТАЈНА ПОСНЕ ТРПЕЗЕ! Ево зашто неке породице СЛАВЕ Светог Николу на ПОСТУ, а неке НЕ!

ТАЈНА ПОСНЕ ТРПЕЗЕ! Ево зашто неке породице СЛАВЕ Светог Николу на ПОСТУ, а неке НЕ!

КАФА, ШЕЋЕР, ПИЋЕ! Ево који се ПОКЛОНИ носе на СЛАВУ, а шта се сматра НЕПРИСТОЈНИМ!

КАФА, ШЕЋЕР, ПИЋЕ! Ево који се ПОКЛОНИ носе на СЛАВУ, а шта се сматра НЕПРИСТОЈНИМ!

ПРЕХЛАДА ВРЕБА! Ево како да се ЗАШТИТИШ од вируса у овом периоду, ове НАМИРНИЦЕ су ПРАВИ ИЗБОР за то!

ПРЕХЛАДА ВРЕБА! Ево како да се ЗАШТИТИШ од вируса у овом периоду, ове НАМИРНИЦЕ су ПРАВИ ИЗБОР за то!

НАРАВНО ДА ТРЕБА ЈЕСТИ СЛАДОЛЕД ЗИМИ! Посластица за све узрасте и ГОДИШЊА ДОБА

НАРАВНО ДА ТРЕБА ЈЕСТИ СЛАДОЛЕД ЗИМИ! Посластица за све узрасте и ГОДИШЊА ДОБА