Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЖИВОТ ТИ СЕ МОЖЕ ПРОМЕНИТИ НА БОЉЕ: Само прати ових 7 корака!

03.10.2017. 09:22
Пише:
Србија Danas/stazenezele.com
Srećna žena
Срећна жена / Извор: Профимедиа

Не плаши се да будеш срећна...

Незадовољни сте и безвољни, већ дуго вам се ништа лепо није десило? Немојте очајавати, научите како да вратите самопоуздање и промените живот набоље!

Имате преко тридест година и још увек нисте у озбиљној вези? Претрпани сте послом, викенде проводите испред телевизора, одавно нисте били код фризера, а више се и не сећате када сте се последњи пут видели с пријатељима? Ваш живот се претворио у зачарани круг из којег једноставно немате снаге, а ни храбрости, да изађате? Крајње је време да се покренете! Није касно да почнете да живите онако како сте одувек желели. Ваше тридесете и четрдесете треба да буду време авантуре, а не доживотне робије. Прву половину живота посветили сте учењу и, наравно, правили сте грешке, а сазнање о томе током друге половине треба да искористите. Наиме, коначно имате више знања, искуства и новца, па можете да предузмета неке нове, фантастичне кораке. Уживајте у томе што сте старији и мудрији, будите поносни на то, сами промените живот набоље. Уживајте у четрдесетима!

СЛАТКИ ЗАЛОГАЈИ УЗ КАФУ: Направи најукусније чоколадне мафине који се топе у устима

1. корак – донесите одлуку!

Први корак који треба да направите јесте прихватање чињенице да свој живот можете променити набоље. Људи често пате за прошлошћу, непрестано размишљају о томе да је свет био “бољи и лепши” док су били млађи и желе да се врате у то доба. Пошто знате да је то немогуће, окрените се будућности и прихватите чињеницу да можете постати и боља и испуњенија особа него пре двадесетак година. Креирајте своју судбину – где год се налазили, шта год вам је досад живот приређивао – управо одатле ћете кренути у нове победе!

sunčan dan
сунчан дан / Извор: Профимедиа

2. корак – одредите приоритете!

Сада већ знате да желите промену у свом животу, али немате појма како да учините то. Једноставно, не знате одакле да кренете. Имамо одличан савет: направите листу приоритета! Психолози у овом случају прибегавају трику који даје одличне резултате: замоле пацијента да замисли да му је преостало само 48 сати живота и да напишу листу ствари које би за то време урадио. И наравно, нико не помиње стрес и безразложне страхове, нико не жели да седи испред телевизора или да преспава дан. Сви се увек фокусирају на позитивне ствари и за тили час креирају листу активности које су одувек планирали, али нису стигли да их спроведу у дело, те састављају списак људи које воле и желе баш са њима да проведу преостале тренутке. Можете да учините управо то! Узмите папир и оловку, па на посао!

Ово су једне од Карлеушиних омиљених сунчаних наочара, а када чујеш КОЛИКО коштају, пашће ти вилица (ФОТО)

Sreća
Срећа / Извор: Профимедиа

3. корак – вратите енергију!

Најтеже је победити себе, а то никако нећете моћи уколико сте исцрпљени и демотивисани. Зато ће вам бити потребно много позитивне енергије. Направите мали корак, у правом смеру. Напишите кратак план како да организам доведете у топ-форму – то ће вас инспирисати, вратиће вам физичку и менталну снагу, али и жељу да постигнете и веће ствари у животу. Нека се на вашој новој листи обавезно нађу вежбање и здрава исхрана. Одвојте време и за релаксацију и позитивне стимулансе у виду спорта и активности у којима уживате. Шетајте по парку, трчите уз обалу реке, пливајте… Из јеловника избаците индустријске и рафинисане намирнице, определите се за храну богату витаминима, минералима и антиоксидантима. Једите много поврћа, воћа и интегралних житарица и, видећете, вратиће вам се енергија!

sreća
срећа / Извор: Профимедиа

4. корак – порадите на самопоуздању!

Срећни људи сами кроје своју будућност и једноставно су предодређени за успех. Њихова тајна је у томе што на живот гледају с ведрије стране. Све што радите временом прелази у навику, навике стварају карактер, а карактер креира вашу судбину. Ако мислите да сте непривлачни, сигурно ћете ходати спуштене главе и трудити се да останете потпуно неприметни. И ето проблема! Опет упадате у зачарани круг! Нико неће имати прилику да види симпатичну рупицу на вашој бради, прелепе очи или несташни смешак… Због тога ћете се осећати још горе. Како бисте прекинули тај круг, треба да се ослободите лоших навика. Ако верујете да имате разлога за срећу, имаћете и више самопоуздања. Сетите се свих комплимената које сте добијали на рачун свог изгледа, посетите фризера, обновите шминку, обуците оно у чему се осећате атрактивно и прошетајте високо уздигнуте главе. Осећаћете се боље и ширићете позитивну енергију, а људи ће то одмах приметити.

Malo mi za sriću triba
Мало ми за срићу триба / Извор: Профимедиа

5. корак – потражите савет

Немојте се устручавати да потражите помоћ – то сигурно није знак слабости. Без обзира на то да ли читате књигу, разговарате са пријатељима или посећујете психолога, сваки савет ће вас инспирисати и помоћи вам да рационално размислите о својим плановима. Уколико изложите идеје другим људима, можда ћете схватити на који је начин неко постигао оно чему и ви тежите. Ако поверавате своје циљеве правим људима, сигурно ћете добити инспирацију. Самопоуздање и храброст вештине су које могу да се науче! Спријатељите се са особама које су отвореније од вас, захваљујући томе бићете више у контакту са занимљивим људима и то ће вам пружити веће могућности у животу. Ипак, не ослањајте се сувише на друге, јер је веома важно да чврсто стојите на својим ногама и да будете што самосталнији.

Momenti koji donose najlepše osećaje na svetu!
Моменти који доносе најлепше осећаје на свету! / Извор: Профимедиа

6. корак – направите практичан план

Свима су нам потребни снови јер је живот без њих – ужасно досадан. Али, ако желите да окренете нови лист, исто толико је важно да будете и практични. Нема сврхе да размишљате позитивно ако не схватате како треба да покренете ствари. Морате да будете реални! Направите планове и анализе ризика, па ћете, ако се и догоди нешто непредвиђено, бити спремни и самоуверени у превазилажењу проблема. Идите корак по корак. Ако сувише будете очекивали од себе, разочараћете се. Упитајте себе: “Шта је најгоре што се може догоди? Како треба да реагујем ако се тако нешто деси?” Када будете рационално анализирали страхове, добићете и снагу да се суочите с њима.

7. корак – научите нешто ново!

Упишите курс језика, за шта, иначе, никада нисте имали времена, научите да играте неку друштвену игру, да плешете, кувате… То је идеална прилика да се дружите, упознајете људе и промените живот набоље. Ко зна, можда баш на тај начин сретнете господина Правог. Уједно, учење неке нове вештине помоћи ће вам да будете више мотивисани и да дуже одржите фокус, због чега ћете бити срећнији.

ПЛАВУШЕ ИЛИ ЦРНКЕ: Истраживања показала ко боље пролази у пословном свету!

Будите храбри – и почните данас!

Што пре превазиђете своје страхове, пре ћете покренути живот набоље. Људи често желе чудотворни инстант лек који ће им решити све проблеме. Нажалост, такав медикамент не постоји, па у овом случају све зависи искључиво од вас. Колико сте само пута чули некога како говори: “Предузећу нешто када завршим то и то…” Не, не заваравајте се. Морате почети одмах. Дакле, крените! Шта чекате – промените живот набоље?!