Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ово до сада нисте пробали! Бака поделила рецепт за БУРЕК СА ЈАБУКАМА И БАНАНАМА - експлозија укуса

08.04.2023. 08:21
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Постаће ваша омиљена посластица

Потребно је: 

  • 4 веће јабуке 
  • мало цимета 
  • 1 банана 
  • 200 мл киселе воде 
  • 500 гр танких кора 
  • уље 
Бакин рецепт за ШУШКАВУ ПИТУ од које креће вода на уста! Лако се спрема, идеална за почетнике

Бакин рецепт за ШУШКАВУ ПИТУ од које креће вода на уста! Лако се спрема, идеална за почетнике

КОЛАЧ НАШЕГ ДЕТИЊСТВА - Направите га по рецептима из бакине кухиње, постоје чак четири варијанте (ВИДЕО)

КОЛАЧ НАШЕГ ДЕТИЊСТВА - Направите га по рецептима из бакине кухиње, постоје чак четири варијанте (ВИДЕО)

Припрема: 

Јабуке изрендати, насецкати банану и додати мало уља у јабуке. Плех пречника 24 цм премазати уљем или обложити пек папиром..  

Ставити на дно прву кору па је попрскати киселом водом и мало уљем. Ређати две згужване коре па их попрскати водом и уљем и додати рендане јабуке. 

Следећи ред исто док се све не истроши. Одозго ушушкати и покрити бурек.  

Попрскати водом и уљем и пећи на 200 степени 40 - 50 минута да лепо порумени. Истрести на послужавник и сећи вруће.