Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЦАРСКИ РУЧАК: Фаширане шницле и спанаћ на БРЗ, ЗДРАВ И УКУСАН начин, по Бакином рецепту (ВИДЕО)

06.02.2022. 08:14
Пише:
Србија Данас
baka
бака / Извор: Фото: Јелена Петровић

Уживајте!

Данас су на менију спанаћ и фаширане шницле, ексклузивно по рецепту из Бакине кухиње.

Све је готово за само пола сата!

ГОТОВО СВИ ЗНАЦИ ЋЕ ИМАТИ ПРОБЛЕМ СА ЗДРАВЉЕМ! Будите опрезни, ово је ДНЕВНИ ХОРОСКОП за 06.02

ГОТОВО СВИ ЗНАЦИ ЋЕ ИМАТИ ПРОБЛЕМ СА ЗДРАВЉЕМ! Будите опрезни, ово је ДНЕВНИ ХОРОСКОП за 06.02

ВРАЋАМ СЕ НА ФАБРИЧКА ПОДЕШАВАЊА: Маријана Мићић само 2 месеца НАКОН ПОРОЂАЈА све изненадила фигуром

ВРАЋАМ СЕ НА ФАБРИЧКА ПОДЕШАВАЊА: Маријана Мићић само 2 месеца НАКОН ПОРОЂАЈА све изненадила фигуром

ЗДРАВИ САГОРЕВАЧИ САЛА: Ово је списак намирница које доказано ТОПЕ НАСЛАГЕ НА СТОМАКУ, конзумирајте их што више

ЗДРАВИ САГОРЕВАЧИ САЛА: Ово је списак намирница које доказано ТОПЕ НАСЛАГЕ НА СТОМАКУ, конзумирајте их што више

За припрему спанаћа, потребно је:

  • 500 гр спанаћа
  • 1 главица црног лука
  • 1 шаргарепа средња
  • 3 чена белог лука
  • 1 мала кашичица брашна
  • 200 мл млека
  • уље
  • со

За припрему фашираних шницли, потребно је:

  • 400 гр млевеног мешаног меса
  • 1 главица црног лука
  • 3-4 чена белог лука
  • црвена мл. паприка
  • бибера
  • 1 јаје

baka
бака / Извор: Фото: Јелена Петровић

Припрема спанаћа:

Спанаћ опрати и очистити петељке, па ставити да се кува 2-3 минута. Оцедити и исецкати на даски. Исецкати ситно лук, шаргарепу изрендати па пропржити на уљу.

Додати кашичицу брашна, а затим спанаћ, млеко и издробљен бели лук. Посолити и оставити да крчка 2-3 минута . Спанаћ је готов за сервирање.

Припрема фашираних шницли:

У месо додати јаје , сецкани црни лук црни, бели издробљен, млевене паприке, бибер со и све добро изједначити и покрити да мало месо упије мирисе. 

Вадити  рукама лоптице меса па обликовати мале шницле, пржити у масноћи да порумени. Могу се и пећи у рерни на 220 степени, 30 минута.

Пријатно!