Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Направите ПОСНУ БАКЛАВУ за БАДЊИ ДАН - Једноставан рецепт који се брзо припрема (ВИДЕО)

05.01.2023. 12:37
Пише:
Србија Данас
baklave
баклаве / Извор: Фото: Youtube printscreen/ Схерпица Реципес

Обрадујте укућане!

Сутра је Бадни дан и пости се. Уколико желите да трпезу обогатите са нечим слатким, препоручујемо вам овај рецепт за баклаву.

Ево КО НЕ МОРА да ПОСТИ на БАДЊИ ДАН - У кућу се уноси бадњак и трпеза је посна, али не за све укућане

Ево КО НЕ МОРА да ПОСТИ на БАДЊИ ДАН - У кућу се уноси бадњак и трпеза је посна, али не за све укућане

Напето код БЛИЗАНАЦА, код РИБА ТУРБУЛЕНТНО на послу - Хороскоп за ЧЕТВРТАК је спреман

Напето код БЛИЗАНАЦА, код РИБА ТУРБУЛЕНТНО на послу - Хороскоп за ЧЕТВРТАК је спреман

Састојци и припрема.

  • 500 гр. танких кора за питу

Фил:

  • 300 гр. млевених ораха
  • 100 мл. уља
  • 100 мл. воде
  • 2 кесице ванилин шећера
  • 4 кашике шећера
  • 4 кашике пшеничног гриза

Премаз:

  • 150 гр. маргарина (ако постите узмите посни)
  • 50 мл. уља

Сируп:

  • 500 мл. воде
  • 350 гр. шећера
  • 1 лимун

Састојке за фил измешати. Растопити маргарин па додати уље. Раширити једну кору, премазати са две кашике премаза, ставити другу кору, премазати једном кашиком премаза. На крај коре ставити фил, добро га притиснути да се не расипа па мотати чврст ролат. Ролате слагати у велику подмазану тепсију и исећи на мање ролнице.

Одгоре све добро премазати премазом и ставити да се пече на 200 степени око 30 минута. Печене баклаве оставите да се охладе па прелити врелим сирупом.

Кувајте шећер, воду и кришке лимуна око 15 минута од тачке кључања. Преливене баклаве оставите најмање 4 сата да стоје а најбоље до сутрадан. Уживајте у оригиналном рецепту. Пријатно!

 

}