Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БОГАТА БАКЛАВА СА ОРАСИМА, од готових кора за дане ПОСТА: Старински рецепт за најсочнију посластицу која се БРЗО спрема

14.04.2023. 19:03
Пише:
Србија Данас
baklava
баклава / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Једноставан колач који се брзо спрема

Потребно је за мању количину:

  • Танке готове коре
  • 300 гр мл. ораха
  • 400 гр шећера
  • 400 мл воде
  • 1 лимун
  • 2 ванилин шећера
  • уље
Да ли се на ВЕЛИКУ СУБОТУ ПОСТИ или не? Правилник исхране за овај велики дан - 90 одсто Срба овде ГРЕШИ

Да ли се на ВЕЛИКУ СУБОТУ ПОСТИ или не? Правилник исхране за овај велики дан - 90 одсто Срба овде ГРЕШИ

ПРАВОСЛАВНИ СВЕШТЕНИК за СД о СТРАСНОЈ НЕДЕЉИ - О дувану, алкохолу и брачној постељи, НИЈЕ ПОСТ само суздржавање од јела

ПРАВОСЛАВНИ СВЕШТЕНИК за СД о СТРАСНОЈ НЕДЕЉИ - О дувану, алкохолу и брачној постељи, НИЈЕ ПОСТ само суздржавање од јела

Припрема:

Орахе самлети, танку кору раширити, премазати уљем па савити на пола. Поново савити на пола и премазати и опет савити и премазати. По дужини распоредити једну пуну кашику ораха и завијати у троугао као у видеу. Ређати у подмазан плех и пећи на 200 степени Ц 30 минута. 

Док се баклава пече направити сируп. У шерпу сипати шећер, воду, ванилин шећер и пустити да уври и постане сируп. Пред крај убацити кругове лимуна. 

Пећену врућу баклаву полако прелити са врућим сирупом. Оставити неколико сати да упије, најбоље ноћу.