(ВИДЕО) Рецепт за домаћинску БЕЛУ ЧОРБУ! Идеалан оброк за хладне зимске дане, баш као из БАКИНЕ КУХИЊЕ!
Хранљива је и греје!
Уколико сте данас расоложени за неко кувано јело, препоручујемо вам дивну белу чорбу, која има управо све састојке које једно хранљиво и здраво јело треба да има, доста поврћа, зачине и квалитетне комаде меса.
Састојци и припрема:
- око 1 кг. пилећег меса (са костима, без костију је то око 600 гр. чистог меса)
- 200 гр. паштрнака
- 200 гр. першуна
- 350 гр. шаргарепе
- 400 гр. кромпира
- 250 гр. лука
- 100 гр. целера
- 1 чен белог лука
- 150 гр. грашка - ловоров лист - лишце першуна - со, бибер, вегета (суви зачин) све по укусу
Смеса од павлаке која се додаје у чорбу када се скува: - 200 гр. киселе павлаке - 1 јаје - сок од једног лимуна - 100 гр. маслаца или уље - 1 пуна кашика брашна
У лонац ставите месо налијте 5 литара воде и нека крене да кува. Огулите сво поврце, оперите га и ставите у лонац заједно са месом. Све нека кува док не омекса. Извадите из супе, оставите да се хлади па уситните. У лонац (други) растопите маслац, кратко пропржите брашно па налијте пола литре супе и промешајте. Додајте исецкано месо и поврће, остатак супе, першуново лишће и кувајте још 15 - 20 минута. У међувремену додајте зачине. Када сте склонили са рингле у врелу чорбу умешајте легир. Умутите јаје, павлаку, лимун
Детаљно упутство на видеу у прилогу.