Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРАВО СРПСКО ЈЕЛО: Овакав оброк ће вас нахранити и ЗАГРЕЈАТИ, одлична заштита у току хладних дана

28.10.2021. 16:40
Пише:
Србија Данас
čorba
чорба / Извор: Фото: Youtube printscreen/Moja мала кухиња

Једноставно, укусно и брзо се припрема...

Зашли смо у дубоку јесен, па је упркос сунцу напољу хладно. Зато је добро да за ручак примемите нешто што ће вас загрејати и нахранити. Јело које ће вам то омогућити је и једно од најчешће спремани у Србији, у свакодневној исхрани, лако се припрема, састојци су доступни, а веома је здраво, добро за пробаву, греје и обезбеђује све што један здрав оброк треба да има. 

ОВО МОРАТЕ ДА ЗНАТЕ ако још увек пратите бившу љубав на друштвеним мрежама! ПСИХОЛОГ ОТКРИВА ЗАШТО ЈЕ ТО ОПАСНО! 

ОВО МОРАТЕ ДА ЗНАТЕ ако још увек пратите бившу љубав на друштвеним мрежама! ПСИХОЛОГ ОТКРИВА ЗАШТО ЈЕ ТО ОПАСНО! 

НАЈСТАРИЈИ СРПСКИ ЛЕК: Скувајте ова ТРИ САСТОЈКА, заустављају КАШАЉ у рекорном року, огромно ОЛАКШАЊЕ

НАЈСТАРИЈИ СРПСКИ ЛЕК: Скувајте ова ТРИ САСТОЈКА, заустављају КАШАЉ у рекорном року, огромно ОЛАКШАЊЕ

ХАОС У НОВЕМБРУ: Нумеролог саветује, ПРИПРЕМИ се за ТЕНЗИЈУ и промене плана, ништа НЕЋЕ ИЋИ од руке

ХАОС У НОВЕМБРУ: Нумеролог саветује, ПРИПРЕМИ се за ТЕНЗИЈУ и промене плана, ништа НЕЋЕ ИЋИ од руке

Реч је о чорбици са белим месом и кромпиром. 

Састојци:

  • 200 г пилећег белог меса (може и без меса ако волите)
  • 800 г кромпира
  • 100 гр. црног лука
  • 3 – 4 чена белог лука
  • 1 кашика сувог зачина
  • мало бибера
  • першуново лишће
  • 2 кашике уља или коцкица маслаца
  • Око 2,5 до 3 литра воде
  • резанци за супу

 

Припрема:

На уљу издинстајте ситно исецкано бело месо, извадите га из шерпе па додајте исецкан црни лук. Кратко динстајте, па додајте исецкан бели лук. Пар секунди још пржите па додајте исечен кромпир, воду да прекрије. Кувајте док кромпир не омекша. Испасирајте виљушком или штапним миксером, вратите месо у чорбу, зачините и додајте першуново лишће и још воде (колико волите да буде густо). Кувајте око 2 минута па додајте резанце. Пријатно!