ОПРЕЗ, ОБРАТИ ПАЖЊУ: Месо може да ИЗАЗОВЕ ТРОВАЊЕ уколико приметиш ове промене
Ево како да препознаш да ли је свеже или не.
Пилеће месо свакако је једна од најпопуларнијих намирница који многи имају свакодневно на менију. Ипак, када га купујете, обратите пажњу на квалитет, а ево како ћете препознати да ли је месе свеже или није.
Стручњаци кажу да прво видите датум производње, рок трајања и земљу из које месо долази,а након тога следи провера на основу изгледа меса: његове боја, чврстине и мириса.
Боја меса
Ако је боја меса које сте купили другачија, тамна или сивкаста, оно највероватније није свеже. Добру пилетину ћете најбоље препознати по кости на батаку, која мора да буде потпуно бела.
ОТПАДАЈУ КРУПНИ КОМАДИ КАМЕНЦА: Ово моћно ДОМАЋЕ СРЕДСТВО чисти веш машину и од бактерија
Ова ХРАНА ЈАЧА организам и ИМУНИТЕТ: Конзумирајте је сваки дан како бисте ЕЛИМИНИСАЛИ ефекат СТРЕСА
Мирис
Свежа пилетина најчешће има слаб мирис. Ако вам се чини да месо мирише на кисело, труло или ужегло, највероватније је већ покварено.
Површина меса
Ако нисте у прилици да помиришете месо јер је запаковано у продавници постоји начин да откријете да ли је свеже. Пипните га прстом, ако је свеже не сме да остане удубљење. Такође је важно да обратите пажњу да ли на површини меса има слузи јер то указује да су се већ створиле бактерије.