БЕЗ РАЗВИЈАЊА ТЕСТА направите доручак или вечеру за памћење: ПИТУЉИЦЕ са кромпиром и младим луком (РЕЦЕПТ)
Можете је послужити топлу или хладну – једнако је добра
03.02.2022.
08:35
Коментари (0)
Пита од кромпира која се припрема веома лако, брзо, од мало састојака и свима се допада.
Можете је послужити топлу или хладну, за доручак и вечеру, по бакином рецепту.
ЧАША ТОПЛЕ ВОДЕ УЈУТРУ ЛЕЧИ: Убрзава метаболизам, подстиче пробаву, смањује хроничан бол

ЧАША ТОПЛЕ ВОДЕ УЈУТРУ ЛЕЧИ: Убрзава метаболизам, подстиче пробаву, смањује хроничан бол
ДОРИС БИЗЕТИЋ О НЕИЗЛЕЧИВОЈ БОЛЕСТИ: Једно јутро пробудила сам се скоро слепа

ДОРИС БИЗЕТИЋ О НЕИЗЛЕЧИВОЈ БОЛЕСТИ: Једно јутро пробудила сам се скоро слепа
Потребно је:
- 8 листова танких кора
- 2 велика кромпира
- соли, бибера уље
- 1 већа везе младог лука
Припрема:
Лук исецкати на ситније, па пропржити . Кромпир очистити, па изрендати. Додати соли, бибера и пржени лук. Добро изједначити.
Танке две коре раширити на сто па саставити и мало да једна кора прелази преко друге. Набацати рендани кромпир свуда по корама. Не пуно. Савити ивице и увити у ролницу.
Савијати ролницу у мале питице. Ређати у подмазан плех.
Премазати уљем и пећи на 210 степени око 45 минута да лепо порумени у зависноти од рерне. Фантазија од укуса.