ЈЕФТИНО, А ЗДРАВО јело по рецепту Јелене Ђоковић: Брускети без хлеба - сви ће да траже парче више
Рецепт за брускети од кромпира - ово спрема Јелена Ђоковић, а можете га јести и током поста... Укусно, здраво и лагано!
Уколико волите брускете, али се трудите да не једете хлеб и да се храните здраво, доносимо вам једноставан рецепт Јелене Ђоковић. Пре пар година Јелена је објавила ово укусно и здраво јело а Инстаграму, а можете га јести и када сте на посту или ако бирате вегански начин исхране.
Уместо хлеба, ове брускете"носе" хрскаво печени кромпири, а чери парадајз можете заменити обичним парајазом. Такође, ако не волите босиљак, можете се играти и експериментисати са першуном. Лагано за лето у савршеној хармонији укуса, овај оброк, ако нас питате, савршено се слаже уз неки хладан напитак.

Сутрашњи празник ДОНОСИ ЗАСЛУЖЕНЕ КАЗНЕ ГРЕШНИЦИМА: Чувајте се „велике воде“ и грмљавине - ово ко ПРЕКРШИ црно му се пише

3 ЗРНА ГРОЖЂА ЗА ПОТОМСТВО: Чудотворна лоза са СВЕТЕ ГОРЕ дарује децу онима који се искрено моле
Брускети од кромпира по рецепту Јелене Ђоковић
Састојци:
- 2 велика или 4 мала кромпира
- 2 шоље сецканог чери парадајза
- 2 млевена чена белог лука
- 5 листова свежег млевеног босиљка
- ¼ кашичице морске соли
- сок од ½ лимуна
- 1 кашичица меда (опционо)
- со и бибер по укусу
Припрема:
Загрејте рерну на 220 степени. Кромпир исеците по дужини на дугачке овале дебљине око пола центиметра и поређајте их на плех обложен папиром за печење. Кромпир пеците 30 минута, док по врху не добије златно смеђу боју.
Умутите лимунов сок, со, бели лук и мед (по жељи) у малој посуди. Додајте парадајз исечен на коцкице и промешајте да се сједини. Печене кришке кромпира поређајте на послужавник и по њима поспите парадајз исечен на коцкице и млевени босиљак.
По свакој брускети на крају додатно поспите морску со и бибер по укусу.