Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОПРЕЗ! Будите опрезни ако одмрзавате месо на собној температури, а ево због чега

25.04.2023. 16:25
Пише:
Србија Danas/prva.rs
Meso
Месо / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Важно је колико дуго ће месо бити на собној температури.

Чим се месо извади из замрзивача, скоро га свако оставља на кухињском пулту како би се брже одмрзло. Али, како не би дошло до прекомерног размножавања бактрија важно је да имате неколико ствари на уму.

Никако не би требало месо да остављате дуже од 2-3 сата на собној температури. Рецимо, када се месо остави један дан на кухињској површини, може достићи температуру већу од 4 степена, што изазива огроман раст бактерија. 

ЗАБОРАВИТЕ НА КАПИ: Интернет је полудео за овим триком за ОТПУШАВАЊЕ НОСА, броји 19 МИЛИОНА прегледа (ВИДЕО)

ЗАБОРАВИТЕ НА КАПИ: Интернет је полудео за овим триком за ОТПУШАВАЊЕ НОСА, броји 19 МИЛИОНА прегледа (ВИДЕО)

МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ИЗ ЧАЧКА ИМА НАЈЧУДНИЈЕ ИМЕ у Србији: Мисле да се шали кад се представи, зато је често део АНЕГДОТА

МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ИЗ ЧАЧКА ИМА НАЈЧУДНИЈЕ ИМЕ у Србији: Мисле да се шали кад се представи, зато је често део АНЕГДОТА

Поред тога, опција одмрзавања топлом водом није добра. Површински слој меса се брже одмрзава и улази у процес кувања под млазом вреле воде. Зато је хладнија вода бољи начин одмрзавања.

Још бољи начин је остављање меса у фружидеру да се одмрзне, уколико не журите. Потребно је да одстоји око 24х у фрижидеру, након чега постаје спремно за припрему.

Piletina
Пилетина / Извор: Профимедиа