Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИЗДАШНЕ, ПУНЕ ЏЕМА - Данас вам из БАКИНЕ кухиње представљамо рецепт за БУХТЛЕ (ВИДЕО)

27.08.2022. 08:16
Пише:
Србија Данас
buhtle
бухтле / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Старински колач којем нико не може одолети!

Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за бухтле са џемом.

Потребно је:

  • 300 мл млека
  • 1 јаје 1 жуманце
  • корица лимуна
  • 50 мл уља
  • 20 гр квасца
  • 1 кашичица шећера
  • мало соли
  • 550-700 гр брашна
  • џем по жељи 
Близанци РАЗОЧАРАНИ, Ваге чека ТЕШКА РЕСТРИКЦИЈА - Хороскоп за СУБОТУ је спреман, погледајте шта вам предвиђа

Близанци РАЗОЧАРАНИ, Ваге чека ТЕШКА РЕСТРИКЦИЈА - Хороскоп за СУБОТУ је спреман, погледајте шта вам предвиђа

Рођени у ова ТРИ ХОРОСКОПСКА ЗНАКА, и поред прејаких осећања, НАЈТЕЖЕ КАЖУ "ВОЛИМ ТЕ"! Једни из страха, други због дилеме, трећи јер крију сами од себе...

Рођени у ова ТРИ ХОРОСКОПСКА ЗНАКА, и поред прејаких осећања, НАЈТЕЖЕ КАЖУ "ВОЛИМ ТЕ"! Једни из страха, други због дилеме, трећи јер крију сами од себе...

Припрема:

У 100 мл млека измрвити квасац, додати шећер и оставити да запени. Јаје и жуманце измутити жицом у ванглици па додати kvasacc, остатак млека, уље, корицу лимуна и пола брашна.

Добро излупати варјачом па додавати брашно и лупати тесто да тесто буде средње тврдо, више мекше него тврђе. Покрити фолијом и крпом оставити на топлом да се удвостручи. 

Развити  тесто за пола цм  сећи веће квадрате па стављати џема пуну кашику. Скупити ивице и прстима спојити. Плех подмазати уљем, уваљати бухтлу у уље, окренути и ређати у плех правећи малу раздаљину. 

Покрити и оставити да надођу око 15 минута. Рерну треба да загрејете на 200 степени Ц па кад ставити бухтле у рерну смањити на 180 степени Ц. Пећи око 45 минута да кад их подигнете оне да буду  лагане. Покрити крпом, посути прах шећером и ванилин шећером. Предстоји уживање..