Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРЕКИДА КАШАЉ И ПРИТИСАК У СИНУСИМА: Припремите ЧАЈ од ЛОВОРА, пун је витамина и минерала

08.08.2022. 22:07
Пише:
Србија Данас
čaj
чај / Извор: Фото: Youtube printscreen/Najbolja домаћа јела за самце

Ублажава желудачне сметње!

Осим што је одличан зачин за свако јело, ловор је веома здрав јер обогаћује храну влакнима, минералима и антиоксидансима. Такође, поспешује здравље имуног система будући да је добар извор витамина А, Б6 и Ц, као и гвођжа, мангана и калцијума. Такође, чај од ловоровог листа ублажава желудачне сметње, као и притисак у синусима или код зачепљења носа.

 

lovor

ДОКТОР ПОДЕЛИО ЈЕФТИН И БРЗ РЕЦЕПТ КОЈИ СПРЕМА СВАКОГ ЈУТРА: Најздравији доручак чува крвне судове а прави се са ЧОКОЛАДОМ

ДОКТОР ПОДЕЛИО ЈЕФТИН И БРЗ РЕЦЕПТ КОЈИ СПРЕМА СВАКОГ ЈУТРА: Најздравији доручак чува крвне судове а прави се са ЧОКОЛАДОМ

ОВАКО ЋЕТЕ УШТЕДЕТИ ПРАВО МАЛО БОГАТСТВО: 1 савет примењујте сваке вечери и имаћете све више пара

ОВАКО ЋЕТЕ УШТЕДЕТИ ПРАВО МАЛО БОГАТСТВО: 1 савет примењујте сваке вечери и имаћете све више пара

Смањује ризик од дијабетеса типа 2 и болести срца - једна студија показала је да конзумирање 1 до 2 грама ловоровог листа дневно током месец дана. Препоручује се и за смањење кашља и код прехладе.

Додаје специфичан укус сланим јелима, међутим не сме се јести сиров или у великим количинама јер се тешко жваче и вари. Такође, не постоје адекватне студије о кориштењу ловоровог листа као лека током трудноће или дојења, па је неопходно у овом периоду консултовати се са стручњаком.

Ловоров лист можете пронаћи у већини продавница, и то свежи, сушени или у праху. Можете га додати у супу, скувати ароматични чај који ће вам смирити желудац, испробати разне рецепте из индијске кухиње или га додати у маринаду уз говедину или пилетину.