Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Шарена ВЕКНА из БАКИНЕ КУХИЊЕ, БРЗО се припрема са ПРЕУКУСНИМ састојцима, идеална за РУЧАК!

31.01.2021. 10:37
Пише:
Србија Данас
šarena vekna
шарена векна / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Изненадите укућане овим јелом!

Уколико вам треба рецепт за ужину, прилог за главно јело или идеја за лагану вечеру, предлажемо вам шарену векну из бакине кухиње.

Потребно је: 3 јаја 100 гр сира 50 гр суве сланине 100 гр паризера 1 веза младог лука 200-250 мл киселе воде 150 гр кукурузног брашна мало соли 1/2 прашка за пециво 50 мл уља

šarena vekna
шарена векна / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Припрема: Пропржити на коцке суву сланину и на коцкице паризер. Извадити па у ту масноћу убацити сецкан млад лук. Јаја умутити додати уље, брашно са прашком за пециво.

Додати измрвљен сир оставити једну коцкицу . Убацити и пржен паризер и суву сланину (оставити за две кажике са стране).

На крају додати пржен лук и киселу воду  и све деобро изједначити. Плех обложити пек папиром па на дно ставити остатак пржене сланине и паризера и распоредити по дну и излити тесто преко сланине. Пећи на 210 степени Ц око сат времена. Служити топло како год вам је потребно. 

Рецепт за овај врхунски гурмански ужитак погледајте на видеу у прилогу.