Шарена ВЕКНА из БАКИНЕ КУХИЊЕ, БРЗО се припрема са ПРЕУКУСНИМ састојцима, идеална за РУЧАК!
Изненадите укућане овим јелом!
Уколико вам треба рецепт за ужину, прилог за главно јело или идеја за лагану вечеру, предлажемо вам шарену векну из бакине кухиње.
Потребно је: 3 јаја 100 гр сира 50 гр суве сланине 100 гр паризера 1 веза младог лука 200-250 мл киселе воде 150 гр кукурузног брашна мало соли 1/2 прашка за пециво 50 мл уља
Припрема: Пропржити на коцке суву сланину и на коцкице паризер. Извадити па у ту масноћу убацити сецкан млад лук. Јаја умутити додати уље, брашно са прашком за пециво.
Додати измрвљен сир оставити једну коцкицу . Убацити и пржен паризер и суву сланину (оставити за две кажике са стране).
На крају додати пржен лук и киселу воду и све деобро изједначити. Плех обложити пек папиром па на дно ставити остатак пржене сланине и паризера и распоредити по дну и излити тесто преко сланине. Пећи на 210 степени Ц око сат времена. Служити топло како год вам је потребно.
Рецепт за овај врхунски гурмански ужитак погледајте на видеу у прилогу.