ЧОКО-КЕКС КОЛАЧ: Топи се у устима, а спрема за само 15 минута - лаган као летња игра
Како одолети оваквој посластици?
12.06.2025.
20:28
Коментари (0)
Чоколадни кекс колач је класик међу посластицама. Богатог укуса, истовремено хрскав и кремаст, омиљен је међу љубитељима слатких залогаја свих генерација.
Било да се припрема за посебне прилике, прославе или као дезерт уз поподневну кафу, чоколадни кекс колач увек доноси радост и задовољство. На јутјуб каналу Деда Милетова кухиња пронашли смо рецепт који буди успомене.
Рецепт за чоколадни кекс колач:
- 500 гр кекса
- 350 мл млека
- 2 кашичице рума
- 200 гр шећера
- 150 гр маслаца
- 60 гр какаа
- 1 кесица ванилин шећера
- 200 мл слатке павлаке
- 200 гр црне чоколаде
Поступак припреме:
Кекс треба да изломите на ситне комаде, затим да помешате шећер и какао, па ту смесу да сипате у шерпу, дадате ванилин шећер, млеко и маслац. Када се лепо сједини, том смесом прелијте кекс и добро промешајте. Ставите у калуп, па прелијте отопљеном чоколадом.