Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Чоколада може да помогне да ЖИВИТЕ ДУЖЕ, само треба да је комбинујете са ОВИМ суплементом!

05.11.2018. 06:15
Пише:
Србија Данас
Žena jede crnu čokoladu
Жена једе црну чоколаду / Извор: Профимедиа

Лепе вести за све сладокусце.

Конзумирање чоколаде и кафе или чаја помаже да дуже живите, показало је ново истраживање Универзитета "Ерланген–Нуремберг".

Ипак, постоји једна цака - чоколаду и чај или кафу би требало да комбинујете са суплементима цинка, који активира супстанцу која успорава старење.

НЕ ЗАНЕМАРУЈТЕ БОЛ У ЖЕЛУЦУ! Ево КАДА морате хитно да РЕАГУЈЕТЕ: Ови симптоми су веома ОПАСНИ!

На овај начин се преокреће "унутрашњи" стрес који се природно накупља током година, а који се повезује са различитим болестима - од канцера до Alchajmera.

Немачки научници истичу да је цинк релативно безбедан суплемент, чак и ако се узима у већим дозама, те да би га требало узимати редовно, да би се успорило старење.

Пијете кафу одмах након буђења? Ево шта то ради вашем организму!

čokolada
чоколада / Извор: Профимедиа

Чоколада, вино, кафа и чај садрже антиоксиданте полифеноле, који спречавају оштећења ћелија. Научници из Немачке су утврдили да цинк активира компоненту у полифенолима. Када се та компонента активира, она онде штити од гаса који као "отпад" производе ћелије. Овај гас може да оштети ДНК и да доведе до оксидативног стреса, који убрзава старење, преноси Дејли Мејл.

Такође, повезује се и са запаљењем које онда узрокује канцер и дегенеративне болести попут Alchajmera.

Софија Вергара ПРЕПОРУЧУЈЕ спавање у брусу, а ево ДА ЛИ је то заправо паметна идеја!

Полифеноли сами не могу да победе овај штетни гас, али када се комбинују са цинком, стварају такозвани мега комплекс.

Čokolada
Чоколада / Извор: Профимедиа

Стручњаци истичу да је цинк као суплемент много безбеднији од бакра или гвожђа, односно може да се толерише у већим дозама када доводи зглавном само до мучнине и евентуалне промене укуса.

Посебно саветују да се цинк конзумира уз намирнице које садрже полифеноле, који има доста, рецимо, у црвеном месу.

Оно што би свакако требало да избегавате је алкохол који поништава ефекат цинка, што значи да ако желите да пијете вино, требало би да купите безалкохолно.