Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДА ЛИ СТЕ НЕКАДА СОЛИЛЕ ЛУБЕНИЦУ? Кад чујете разлог најновијег трика, одмах ћете пробати!

12.07.2018. 17:55
Пише:
Србија Данас
lubenica
лубеница / Извор: Профимедиа

Здравље пре свега.

ко до сада нисте чули за овај трик, верујемо да ћете нам убрзо бити захвални.

Сама помисао да се лубеница соли, многе људе оставља у шоку. Међутим, посластичар Никол Вестон из Лос Анђелеса открила је на својој веб страници зашто је ово одлична комбинација.

ДЕВОЈКЕ СА СТИЛОМ СУ ИХ БАЦИЛЕ: 5 одевних комада којима НИЈЕ место у вашем гардероберу!

"Признајем, била сам скептична када сам први пут имала посољену кришку лубенице у рукама. У то време мој пријатељ је инсистирао да то морам да пробам тврдећи да је тако још слађа. Пробала сам и био је у праву - заиста је боља посољена", написала је она.

Devojka jede lubenicu
Девојка једе лубеницу / Извор: Профимедиа

Наиме, со лубеницу чини слађом јер креира слано слатки контраст и тако омогућава да слаткоћа још више дође до изражаја. Лубеница обично има суптилну слаткоћу због тога што је пуна воде, за разлику од јагода и другог воћа, које има концентрисанији, интензиван укус. Со, такође, подстиче производњу пљувачке што лубеницу чини још сочнијом.

НЕОБИЧНО ОТКРИЋЕ: Трошкови венчања су повезани са РАЗВОДОМ!

Потребно је да сасвим мало соли распршите по целом комаду лубенице. Ако ставите превише соли, "убићете" њену слаткоћу и мораћете да узмете нови комад.