Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОБОЖАВАЈУ ПАЛАЧИНКЕ

Да ли су и ДЕЦА ВЕГАНИ? Код Новака и Јелене ПРЖЕЊЕ СТРОГО ЗАБРАЊЕНО, а ево шта једу Стефан и Тара Ђоковић

06.04.2024. 16:38
Пише:
Србија Данас
Novak i Jelena Đoković
Новак и Јелена Ђоковић / Извор: Инстаграм printscreen/jelenadjokovicndf

Није тајна колико тениски ас полаже на исхрану, па није ни чудо што је овако рано укључио и малишане

Познато је да Новак Ђоковић много полаже на исхрану, те да он и његова супруга Јелена често интригирају јавност неконвенцијалним изјавама које се тичу управо хране.

Новак је у више наврата тврдио да је управо храна главни извор његове снаге, а јавности је одавно позанто да су он и Јелена из своје кухиње потпуно избацили глутен, млечне производе, шећер и црвено месо.

Многи су се запитали да ли су и њихова деца, Тара и Стефан на овом строгом режиму исхране. Фанови су тако били забринути када је Новакова мајка Дијана открила да "крши правила" свог сина, јер јој унуци често траже да им прави "праве палачинке, а не безглутенске".

- Воле моје чувене палачинке. Увек се чује: 'Бако, спреми нам палачинке!', па се онда надмећемо: 'Које ћете, безглутенске или нормалне', а Стефан каже: 'Бако, нормалне, пусти те безглутенске', испричала је уз осмех Дијана Ђоковић.

Одговор на то како се Стефан и Тара заправо хране дала је Јелена током карантине, 2020. године, када је одговарала на питања пратилаца на Инстаграму.

Novak Đoković, Jelena Đoković
Новак Ђоковић, Јелена Ђоковић / Извор: Профимедиа

- Стефан је првих годину и по имао нормалну исхрану с месом и рибом, а онда је прешао на биљну исхрану и осећа се јако добро, здрав је, а Тара је од почетка на биљној исхрани. Хвала богу никад нисмо имали проблема с њеним здрављем. Деца су потпуно на биљној исхрани, без икаквих проблема, једу кромпир као луди и краставце и шаргарепу. Дајем им и пуно фрапеа и зеља, блендам све то. Нека деца су генијалци и поједу све одмах, моја деца не једу више зелену салату, али ја не паничим јер им је дајем кроз дохрану или шејкове. И не пржимо него кувамо, они једу кувани кромпир или пире, објаснила је Јелена.

Кад је Стефан био мали, Јелена је причала о томе и какву му је кашу спремала. "Пире од банане и авокада увек је добро решење", објаснила је Јелена и истакла да храну, када је потребно, заслади медом, рогачем у праху, агавиним сирупом, јаворовим сирупом.

- Волим све да спремам увече, јер је мој малишан јутарња птичица пуна енергије чим се пробуди. Зато јутарње оброке за све нас планирам увече. Треба ми пет минута, рекла је Јелена, а осталима је саветовала да се поиграју са састојцима, додавши да укусна храна не мора бити прерађена, може бити свежа и здрава.

Једном је открила рецепт за кашу коју воли да припрема, а чији су главни састојци зобене пахуљице, маслац од лешника, млевени мак, какао, млевене чиа семенке, лан, хељда, сезамово и пиринчано млеко с кокосом и мало воћа на врху.