Домаћице, ово је НАЈБОЉИ БУРЕК са СИРОМ од домаћих кора! Нема потребе да се плашите РАЗВИЈАЊА, бака Јела објашњава сваки КОРАК
Ово традиционално јело, која је синоним за топлину дома и љубав према гастрономији, одушевљава својим јединственим спојем хрскавости и сочности.
Уз корак-по-корак водич, открићемо тајне припреме домаћих кора, савладати вештину филовања сочним сиром и уживати у неодољивом мирису који ће испунити вашу кухињу. Започнимо путовање према укусу и традицији, истражујући како створити савршени бурек са сиром користећи само најфиније састојке и љубав према кулинарству.
Направите веома лако бурек са развученим корама у плеху са надевом од сира, баш је лако, а бака Јела корак по корак објашњава цео процес.
Састојци:
300 мл топле воде
600 г брашна
Мало соли
100 г маслаца
50 мл уља
Надев:
200 г сира
Припрема:
Замесити од брашна, воде и соли глатко, тврђе тесто. Исећи две лоптице од 100 г, а остале мало мање обликовати руком и покрити да одморе 20 минута.
У мању чинију истопити маслац и додати уље. Измешати.
Веће лоптице посути мало брашном и развити једну по једну величине већег тањира. Једну премазати маслацем и покрити другом, тј. спојити једну преко друге. Ивицу мало притиснути.
Плех пречника 32 цм премазати уљем. Ставити развучено тесто и мало га развући да прекрије дно.
Премазати га одозго маслацем. Поново развити и спојити две лоптице, ставити их на средину плеха и развући. На средину ставити измрвљен сир.
Одозго ставити остатак развучених и спојених лепиња. Премазати одозго уљем и пећи на 220 степени Ц око 40 минута да добро порумени.
Извадити из рерне, истрести на даску и исећи. Тако хрскав споља, унутра сочан и укусан. Уживајте!