ДОМАЋИЦЕ ПРАВЕ ОВЕ ГРЕШКЕ КОД ПРИПРЕМАЊА КРОФНИ: Ево како да увек буду савршено ваздушасте и мекане
Уз ових неколико правила крофне ће вам увек успевати и биће савршено ваздушасте и хрскаве.
Нема ко не воли домаће крофне, а најчешће смо их јели кад одемо код баке, које су их припемале по старом рецепту који се преносио са колена на колено. Ваздушасто мекано тесто и хрскава корица је оно што чини крофне тако неодољиивим.
Ипак, многе данашње домаћице у недостатку времена прибегавају брзим решењима када је припрема крофни у питању, због чека оне неретко изгледају другачије од онога како су замислиле.
Тако се догађа да тесто или не нарасте довољно и личи на уштипке, или упије вишак уља, а неретко и крофне изнутра буду жилаве. Да вам се то не би десило, придржавајте се старинских правила која су поштовале наше баке.
ОВО ЈЕ ЈЕДИНИ РЕЦЕПТ ЗА СОК ОД КУПУСА КОЈИ ЛЕЧИ ЦЕО ОРГАНИЗАМ: Пробајте ПРИРОДАН ЛЕК у који се наш народ куне
НАЈУКУСНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА КРОМПИР! Направите савршен ручак на бакин начин, потребни су вам ови ЗАЧИНИ (ВИДЕО)
Потребно је::
- 15 гр квасца
- 1 кашичица шећера
- 2 јаја
- 200 мл млека
- 2 кашике уља
- 450 гр брашна
- мало соли
- уље
- 1 ванилин
- прах шећер
Припрема:
Измрвити квасац, додати шечер и сипати мало млаке воде. Кад запени додати јаја , млеко и мало жицом умутити. Додавати брашно и месити да тесто буде мекше и глатко.
Покрити да мало порасте. Премесити. Од пак папира исећи мање квадрате. Од теста сећи мање комаде 20 гр и правити лоптице међу длановим.
Ређати на исечене папире па покрити да нарасту. У уљу спуштати крофнице заједно са папиром и после 5 секунди вадити папир.
Пржити на средњој температури да порумене са обе стране. Вадити посути ванилин шећером и посути прах шећером.