Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Опушта НЕРВЕ, стимулише рад црева, ЈАЧА ИМУНИТЕТ: Овај ЧАЈ ће вас најбрже ОСВЕЖИТИ, али НИЈЕ за ТРУДНИЦЕ

06.05.2021. 22:40
Пише:
Србија Данас
čaj
чај / Извор: Профимедиа

Избегавајте га уколико имате проблема са варењем.

Чајеви су поред хидратације воде, сигуран пута до здравља. Чисте организам од токсина, подстичу рад бубрега и добри су за јетру. Ипак, не пријају сви чајеви, зато је потребно да пробате разне док не пронађете управо оне који пријају вашем организму. 

Ђумбир је веома здрав, али се не препоручује свима. Уколико имате проблема са органима за варење и цревима, требало би да избегавате чај од ђумбира, јер може изазвати надутост, гасове, не препоручује се ни након операције, али и у трудноћи јер може изазвати грчеве. 

Ипак, уколико немате горе наведене сметње и нисте трудни, можете га пити јер позитивно утиче на здравље. 

Đumbir
Ђумбир / Извор: Профимедиа

ПРВИ СИМПТОМИ ДИЈАБЕТЕСА! Ово су ЗНАЦИ због којих треба да се консултујеш са ЛЕКАРОМ!

ПРВИ СИМПТОМИ ДИЈАБЕТЕСА! Ово су ЗНАЦИ због којих треба да се консултујеш са ЛЕКАРОМ!

БРАКОВИ ПУЦАЈУ ЗБОГ ОВОГА: Ево шта се ДЕШАВА са ВЕЗОМ у којој НЕМА ОДНОСА, ово НИЈЕ добар ЗНАК

БРАКОВИ ПУЦАЈУ ЗБОГ ОВОГА: Ево шта се ДЕШАВА са ВЕЗОМ у којој НЕМА ОДНОСА, ово НИЈЕ добар ЗНАК

Чај од ђумбира је посебно користан за ваше здравље

  • јача имуни систем
  • убрзава опоравак након болести
  • ублажава стомачне тегобе
  • има позитиван утицај на нервни систем
  • стимулише рад црева
  • стимулише циркулацију

Đumbir
Ђумбир / Извор: Профимедиа

Како се прави чај од ђумбира

Потребно је:

  • свеж ђумбир (2-3 центиметра дужине)
  • литар воде
  • неколико кашика меда, по укусу
  • сок од једног лимуна

Припрема:

Ђумбир ољуштите и исеците на танке комаде. Ставите ђумбир у кипућу воду и оставите да се кува 15-20 минута на тихој ватри. Након тога, склоните ђумбир с ватре и оставите у води још 5 минута. Процедите чај и засладите га медом и по жељи додајте сок од лимуна.