Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ: Ево где треба држати СОК да би био ЗДРАВИЈИ

13.06.2018. 08:01
Пише:
Србија Данас
Sok
Сок / Извор: Профимедиа

Хранљиве материје се лакше апсорбују.

Научници су открили да тело може да апсорбује много више антиоксиданата из сока поморанџе када се воће одледи, него када се пије свеж или пастеризован сок.

ШАЋИРИЈЕВА ПРОВОКАЦИЈА НИЈЕ УСПЕЛА: Митровић у само две реченице спустио Сајџију (ФОТО)

Када се природан сок поморанџе заледи а затим одледи, хранљиве материје ђуса се раздвајају на ситније честице.

Ова ствар коју СВИ КОРИСТИМО у кухињи може довести до озбиљног ТРОВАЊА ХРАНОМ

Ови делови, под називом каротеноиди, претварају се у витамин А, имају антиупално дејство и јачају имуни систем. Сматра се и да могу да спрече болести срца.

Sok
Сок / Извор: Профимедиа

Научници са Универзитета у Севиљи су испитивали како залеђивање или пастеризовање сока од поморанџе делује на антиоксиданте. Они сматрају да залеђивање, које се спроводи у индустрији хране како би се повећала трајност намирнице, повећава здравље сока.

УКУСНА И ЛЕКОВИТА: Храни организам ВИТАМИНИМА - неизбежна у САЛАТАМА овог лета

Истраживачи се надају да ће своју теорију тестирати ван лабораторије. Студија се фокусира на оно што научници зову биоприхватљивост антиоксиданаса - односно њихову могућност апсорбовања из хране у крв, путем црева.