Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ФАНТАСТИЧНО СОЧАН: Рецепт за савршен РУЧАК по свачијем укусу - само овако вас неће НАДИМАТИ (РЕЦЕПТ)

24.04.2022. 15:58
Пише:
Србија Данас
bb
bb / Извор: Фото: Јелена Петровић

Пријатно!

Данас вам из бакине кухиње представаљмо рецепт за месо и купус - такозвани подварак. Ево како да припремите овај укусан и веома хранљив ручак, идеалан за овај хладан зимски дан. 

ИСПЛИВАО ШОКАНТАН СНИМАК: Да ли је реално ово? Маја Беровић пре ПЛАСТИЧНИХ ОПЕРАЦИЈА - непрепознатљива је! (ВИДЕО)

ИСПЛИВАО ШОКАНТАН СНИМАК: Да ли је реално ово? Маја Беровић пре ПЛАСТИЧНИХ ОПЕРАЦИЈА - непрепознатљива је! (ВИДЕО)

ДЕВИЦЕ очекује невероватан добитак, СТРЕЛЧЕВИМА добар дан за љубав: Ово је ДНЕВНИ ХОРОСКОП за 24. АПРИЛ

ДЕВИЦЕ очекује невероватан добитак, СТРЕЛЧЕВИМА добар дан за љубав: Ово је ДНЕВНИ ХОРОСКОП за 24. АПРИЛ

Потребно је:

  • две главице киселог купуса
  • 100 гр суве сланине
  • бибер, слатка и туцана паприка
  • 200 гр сувих ребара
  • 2 свињске крменадле од врата
  • 3-4 чена белог лука...ловоров лист
  • пилећи батаци 

bb
bb / Извор: Фото: Јелена Петровић

Припрема:

Купус ако је прекисео опрати у једној или две воде. Сланину исећи на листиће па пропржити да пусти маст и сипати у купус. 

Додати кашику масти или мало уља, паприку једну и другу, сецкани бели лук. Убацити ловоров лист сува ребра. 

Месо посолити  додати зачине премазати уљем. Купус динстати око 30 минута сипати у тепсију или суд који иде у рерну. 

Одозго поређати  и пећи у рерни на 200 степени Ц око сат времена