Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

(ФОТО) КОЛАЧ ОД ТРИ САСТОЈКА: Ова посластица има све, једноставна је, преукусна и јефтина!

09.01.2019. 19:02
Пише:
Србија Данас
Keks
Кекс / Извор: Профимедиа

Обожаваћете је!

Овај рецепт је поделила једна мама на Фејсбуку, али није ни слутила колико ће бити популарана баш зато што је укусан и прави се од само три састојка.

ОВДЕ СВИ ГРЕШИМО: Митови о МРШАВЉЕЊУ због којих нема видљивих резултата, а неки ће вас ИЗНЕНАДИТИ!

С калупом или без

- Тако су фини! Хрскави су и топе се у устима. Боље да престанем да их једем јер неће ништа остати укућанима - написала је једна мама на Фејсбуку.

ДОРУЧАК ЗА ШАМПИОНЕ: 5 рецепата са јајима којима нећете одолети! (ВИДЕО)

Осим што је открила да је користила само три састојка, објаснила је и како је добила овај занимљив облик.

- Изрезала сам их на правоугаонике када су били напола печени у рерни, а затим сам их избола кашиком да изгледају мало више фенси - написала је мама.

Овакве колачиће могуће је направити и уз помоћ калупа, али онда их обликујте пре стављања на печење.

Труднице се често муче са горушицом, а ево како можете да је спречите!

- Ако их желите изрезати калупима за кексиће, само додајте четвртину шољице брашна како вам се не би превише ширили у рерни - саветовала је.

Најбоље од свега је то што вам за овај рецепт не треба ни миксер да бисте помешали састојке, тако да га може направити и дете.

  • 250 грама маслаца
  • 2 шоље брашна
  • 3/4 шољице шећер
  • Ставите шећер и брашно у посуду заједно с малим коцкицама хладног маслаца.
  • Рукама промешајте састојке док не поприме текстуру мокрог песка.
  • Смесу преместите у четвртасту тепсију и нежно је рукама распоредите, па поравнајте ваљком или чашом.
  • Пеците на 160 Целзијуса 20 минута, а онда извадите тепсију и ножем исеците на правугаоник.
  • Вратите у рерну још осам минута док тесто не поприми златну нијансу.