ОДЛАГАЊЕ воћа и поврћа у ФРИЖИДЕР У КЕСАМА је најпогрешнија ствар коју можете да урадите! Ево шта се тада дешава са намирницама, као и како би било паметније што дуже сачувати храну
У зависности од врсте поврћа и воћа, оно може у фрижидеру да стоји од три дана, што је случај са зрелим бресквама, до четири недеље, када су у питању јабуке или шаргарепа.
Више пута смо направили грешку и одложили поврће или воће у пластичну кесу, па у фрижидер.
То је најгора амбалажа ако желимо да наша храна дуже остане свежа.
Прекида ПРОЛЕЋНИ УМОР - Чај од ове биљке у комбинацији са медом вратиће вам енергију и подстаћи циркулацију
Прошлост им КУЦА НА ВРАТА У АПРИЛУ - Нека се спреме ова ТРИ ЗНАКА, велика искушења су пред њима
Пластика узрокује брже кварење и губитак храњивих материја. Наиме, она не допушта циркулисање ваздуха. Зато настаје влажно окружење које је погодно за размножавање микроорганизама попут плесни.
Стручњаци зато саветују да поврће и воће у фрижидеру похрањујемо у стакленим посудама или папирним салветама. У зависности од врсте поврћа и воћа, оно може у фрижидеру да стоји од три дана, што је случај са зрелим бресквама, до четири недеље, када су у питању јабуке или шаргарепа.
Пре конзумације свеже воће и поврће треба опрати хладном водом како би се испрали земља, микроби и пестициди. Осим прања производа, постоје и други важни савети за чување воћа и поврћа.
Прво, одаберите производе који немају оштећења. Такође, у фрижидеру држите воће и поврће подаље од хране попут сировог меса, пилетине и плодова мора. Кад припремате храну, обавезно користите посебну даску за сецкање поврћа и воћа.