Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ових 10 намирница подижу ИМУНИТЕТ и јачају ОРГАНИЗАМ - Уврстите их у план исхране још ДАНАС!

11.11.2020. 16:47
Пише:
Србија Данас
hrana
храна / Извор: Реутерс

Списак намирница које требате често конзумирати како би очували своје здравље и подигли имунитет.

Многе од њих имају антиоксидантско дејство, чувају срце, крвне судове, делују превентивно против можданог удара и карцинома.

У сезони вируса, најбоље би било да се што више храните код куће и избегавате места где особе које доносе или пакују храну додирују и новац. Неке основне ствари увек можете да спремите код куће.

Ове ће намирнице, ако их уведете у исхрану очувати артерије, крвне судове и убрзати метаболизам, тиме ћете себи обезбедити дуговечност без медикамената.

Mlečni proizvodi
Млечни производи / Извор: Профимедиа

ИМАТЕ ЧЕСТЕ ИНФЕКЦИЈЕ?! Ове намирнице ХИТНО избаците из исхране - оне ПОГОРШАВАЈУ стање!

ИМАТЕ ЧЕСТЕ ИНФЕКЦИЈЕ?! Ове намирнице ХИТНО избаците из исхране - оне ПОГОРШАВАЈУ стање!

ТРИК за екстра дуге ТРЕПАВИЦЕ залудео свет: Све што ти треба је - ПАРЧЕ ВАТЕ!

ТРИК за екстра дуге ТРЕПАВИЦЕ залудео свет: Све што ти треба је - ПАРЧЕ ВАТЕ!

НОВО ИСПИТИВАЊЕ СВЕТСКИХ НАУЧНИКА: Да ли лек који сви имамо у кући може да буде терапија против короне?

НОВО ИСПИТИВАЊЕ СВЕТСКИХ НАУЧНИКА: Да ли лек који сви имамо у кући може да буде терапија против короне?

НАМИРНИЦЕ КОЈЕ ГРАДЕ ИМУНИТЕТ

  • Риба из конзерве
  • Сок од поморанџе
  • Млеко (пуномасно, обрано или делимично обрано)
  • Јогурт
  • Бадемово млеко
  • Говеђа или телећа џигерица
  • Зелено лиснато поврће
  • Жуманце
  • Шитаки печурке
  • Тврди сиреви
  • Kuvanje
    Кување / Извор: Профимедиа

Користите природне зачине

Уместо да користите готову мешавину зачина, која је на овим просторима готово неизоставна у сваком сланом јелу, а веома је нездрава, користите природне зачине.

Неке од њих можете користити свеже, неке чувати осушене. Добар избор зачина су, између осталог: бели лук, оригано, босиљак, ђумбир, першун, лист целера, куркума, ловоров лист, рузмарин и цимет.

Биљни зачини не служе само да дају укус храни. Они се од давнина додају и због својих корисних деловања на организам.

Začini
Зачини / Извор: Профимедиа