Колач 4-3-2-1 правиле су наше мајке и баке - Са мало пара и за кратко време направите ову неодољиву посластицу
За наше посластице везују се, између осталог, ораси, воће и домаћи џем, тј. пекмез. Све наведено налази се у колачу који вам представљамо. Дозволите да вас укус овог колача врати у детињство.
Колач 4-3-2-1 је омиљена посластица коју су наше мајке и баке припремале са љубављу и пажњом, а сада је можете лако направити и ви. Са минималним бројем састојака и за кратко време, овај колач ће вас одушевити богатим укусом и једноставношћу.
У њега су уткане традиција и љубав према домаћим, природним састојцима – ораси, воће и домаћи џем или пекмез. Све то чини колач који има онај прави, домаћи шарм. Дозволите да вас мирис и укус овог колача врате у детињство, подсећајући на топлину дома, мајчину љубав и мирис свежих посластица које су нас увек веселиле.
Састојци
4 веће јабуке
3 чаше брашно (чаша од 200мл)
2 чаше шећера
1 чаша уља
2 кафене кашичице соде бикарбоне
сок од 1/2 лимуна
4 кашичице цимета
Једна до две шаке сецканих ораха.
Припрема
Смесу изручити у плех обложен пек папиром и пећи у загрејаној рерни на 200ц./20мин.
Врућ колач посути шећером у праху или премазати џемом од кајсије па посути млевеним орасима.