Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Најукуснија ПОСЛАСТИЦА из БАКИНЕ кухиње! Ево како да од ЈАБУКА направите ДЕЛИКАТЕС!

03.02.2021. 17:12
Пише:
Србија Данас

Обрадујте укућане!

Уколико желите да укућане обрадујете правим рецептом из бакине кухиње који ће бити дивна ужина и посластица за памћење, данас имамо рецепт за вас. 

bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

  • Потребно је:
  • 1/2 кг готових танких кора
  • 3 веће јабуке прокисле
  • 100 гр сувог грожђа
  • цимета
  • 100 гр мл. ораха
  • 200 гр шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 1/2 сока лимуна и наранџе
  • уље

Припрема:

Јабуке изрендати додати орахе, цимет, суво грожђе и по жељи шећер . Све добро измешати. Кору танку раширити на сто па је поуљити, додати други кору преко ње и њи поуљити. 

bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

На дно  коре по ширини ставити неколико кашика јабука па увити у ролницу. Ређати у подмазанан плех Ролнице исећи оштрим ножем или маказама. 

Премазати уљем па пећи на 2000 степени Ц око 30 мин да лепо порумене. Док се пеку у шерпу сипати шећер додати ванилин шећер и колутове лимуна и наранџе. Скувати густ сируп па охладити. 

bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Jelajelena Петровиц

Чим се ролнице зарумене извадити из рерне и прелити сирупом и оставити да упију. Сервирати потпуно хладне.. Врхунске....