Најукуснија ПОСЛАСТИЦА из БАКИНЕ кухиње! Ево како да од ЈАБУКА направите ДЕЛИКАТЕС!
Обрадујте укућане!
Уколико желите да укућане обрадујете правим рецептом из бакине кухиње који ће бити дивна ужина и посластица за памћење, данас имамо рецепт за вас.
- Потребно је:
- 1/2 кг готових танких кора
- 3 веће јабуке прокисле
- 100 гр сувог грожђа
- цимета
- 100 гр мл. ораха
- 200 гр шећера
- 1 ванилин шећер
- 1/2 сока лимуна и наранџе
- уље
Припрема:
Јабуке изрендати додати орахе, цимет, суво грожђе и по жељи шећер . Све добро измешати. Кору танку раширити на сто па је поуљити, додати други кору преко ње и њи поуљити.
На дно коре по ширини ставити неколико кашика јабука па увити у ролницу. Ређати у подмазанан плех Ролнице исећи оштрим ножем или маказама.
Премазати уљем па пећи на 2000 степени Ц око 30 мин да лепо порумене. Док се пеку у шерпу сипати шећер додати ванилин шећер и колутове лимуна и наранџе. Скувати густ сируп па охладити.
Чим се ролнице зарумене извадити из рерне и прелити сирупом и оставити да упију. Сервирати потпуно хладне.. Врхунске....