Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КОЛАЧ СА МАКОМ И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Прави се за 20 минута - помешаш, излијеш и испечеш, а укус ФЕНОМЕНАЛАН

16.11.2022. 08:35
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Данас вам доносимо предлог за једноставан и преукусан колач са маком - оно што је најбоље код овог колача је да се прави баш брзо

Семе мака се сматра суперхраном и због тога треба што чешће да га користите у исхрани. Ово семе је изузетно богато витамином Ц, Е и витаминима Б комплекса који делују као важни кофактори у метаболизму масти и угљених хидрата. Обилује и важним минералима који су лако искористљиви.

Данас вам доносимо предлог за једноставан и преукусан колач са маком - оно што је најбоље код овог колача је да се прави баш брзо.

ЕКСПРЕСНО БРЗ ОБРОК од старог хлеба: Направите хрскаве залогаје са занимљивим додацима (РЕЦЕПТ)

ЕКСПРЕСНО БРЗ ОБРОК од старог хлеба: Направите хрскаве залогаје са занимљивим додацима (РЕЦЕПТ)

УРАДИТЕ ОВО ПРЕ НЕГО ШТО ПОСЕГНЕТЕ ЗА ЛЕКОВИМА: Само додајте мало лимуновог сока у овај напитак и нестаће главобоља! (РЕЦЕПТ)

УРАДИТЕ ОВО ПРЕ НЕГО ШТО ПОСЕГНЕТЕ ЗА ЛЕКОВИМА: Само додајте мало лимуновог сока у овај напитак и нестаће главобоља! (РЕЦЕПТ)

Потребно је: 

  • 3 јаја
  • 150 гр шећера
  • 100 гр брашна
  • 100 гр гриза
  • 200 гр мл. мака
  • 1 прашак за пециво 
  • 100 мл маслиновог уља
  • 200 мл јогурта
  • 50 гр сувог грожђа
  •  мало рума
  • 100 гр беле чоколаде

bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Припрема:

Измешати брашно гриз, прашак за пециво и мак.

Умутити јаја, са шећером, додати суве састојке, уље, јогурт, и све добро изједначити. Плех 22 цм премазати уљем и посути брашном.

Сипати у плех и пећи на 190 степени Ц око 45 минута. 

На тихој ватри отопити чоколаду са 2 кашике уља измешати и прелити колач. Оставити да се добро охлади, па онда сећи. Пријатно.