Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КОМБУХА ЈЕ ЕЛИКСИР ДУГОВЕЧНОСТИ: Чини чуда за ЦЕЛО ТЕЛО, регнерише организам само ако је користите овако (ВИДЕО)

30.06.2022. 21:48
Пише:
Србија Данас
kombuha
комбуха / Извор: Фото: Профимедиа, Цанва

Опоравља цело тело

Присталица сте здраве исхране и алтернативне медицине? Ако здравствене тегобе решавате на природан начин, онда сте сигурно већ чули за комбуха гљиву и њену лековитост.

То је лагани ферментисан напитак који је постигао завидно место на лествици здравих чајева.

Свако ко га пије побољшава имунолошки систем, а помаже организму при губитку телесне тежине. Комбуха напитак се може употребити као терапија било које болести, па чак промовише и дуговечност

ЗНАЦИ АСИМПТОМАТСКОГ КОВИДА: Делује као да вам није ништа, али 3 специфична детаља одају корону

ЗНАЦИ АСИМПТОМАТСКОГ КОВИДА: Делује као да вам није ништа, али 3 специфична детаља одају корону

АКО СТЕ РОЂЕНИ У ОВОМ ЗНАКУ НАРЕДНА ГОДИНА ЈЕ ВАША: Можете остварити СВЕ што пожелите

АКО СТЕ РОЂЕНИ У ОВОМ ЗНАКУ НАРЕДНА ГОДИНА ЈЕ ВАША: Можете остварити СВЕ што пожелите

Ако пијемо овај напитак редовно, можемо спречити болест артерија, помоћи у биосинтези колагена, протеина који чини структуру костију, коже, крвних судова. Добро је и за кожна обољења, али и раст косе. Помоћи ће вам и код обнављања цревне флоре, убрзавања циркулације, снижавања шећера у крви, холестерола, олакшавању симптома артритиса, реуме, побољшавању рада жлезде, па чак и смањења стреса.

ЗДРАВСТВЕНЕ ПРЕДНОСТИ ЧАЈНЕ ГЉИВЕ

Комбуха гљива повезана је са дугим пописом здравствених предности. Садржи ензиме, аминокиселине, антиоксиданте и полифеноле.

  • Комбуха је пробиотички напитак са корисним бактеријама које подржавају пробаву и имунолошки систем. У себи има ензима  који су неопходни за добро варење.
  • Добар извор оксиданата помаже у успоравању старења. Ублажава друге хроничне болести као што је рак, кардиоваскуларне и дисфункције мозга.
  • Чврст ниво пробиотика, корисни микроорганизми који се налазе у цревима помажу одржавању здравог цревног система.
  • Квалитетан избор карбоксилне киселине помаже у детоксикацији јетре и осталих метаболичких отрова.
  • Солидан извор гликозима који је неопходан у изградњи хрскавице, побољшању здравља и зглобова.
  • Витамин Б помаже телу да произведе енергију из хране. Помаже у решавању стреса и депресије.

Употребом комбуха чајног напитка можете се решити низа здравствених проблема:

  • побољшава варење,
  • јача имуни систем,
  • одржава пробиотске вредности,
  • чисти организам од токсина,
  • помаже у губитаку тежине,
  • повећава енергију.

Припрема:

Све што вам је потребно је да имате комад гљиве из које ћете даље размножавати микробиолошке културе.

Потребно вам је 7 чаша воде. Склоните воду и додајте пола чаше шећера. Мешајте док се шећер не истопи а онда додајте 4 кесице чаја и оставите да се охлади на собној температури.

Обично се користи црни чај, бели чај, оолонг или зелени чај. Сви су уједно и одлични чајеви за мршављење па није ни чудо што се комбухи приписују и ова својства.

Када се чај охлади сипајте у чисту стаклену теглу. Комад старе комбухе ставите у чај. Прекријте теглу крпом или папирним убрусом и причврстите гумицом за тегле.