НЕ БАЦАЈТЕ КОРУ ОД ПОМОРАНЏЕ! Нутриционисткиња је овако користи сваког дана - ИЗВОР ЗДРАВЉА
На два начина можете унети кору поморанџе по савету нутриционисткиње!
Нутриционисткиња и дијететичарка Френсис Ларџман објаснила је да многи од нас бацају кору поморанџе јер не знају шта се све у њој налази.
Кора поморанџе садржи хесперидин, полифенол који штити наш организам од болести, док се у цитрусном уљу којег највише има у кори налази лимонен, антиупални нутријент који нарочито штити нашу кожу.
Да бисте искористили сваки део поморанџе, она саветује да направите оранжаду. Исеците поморанџу на колутове и убаците је у бокал воде, добићете освежавајуће и здраво пиће.
- Ако само исцедите поморанџу а кору баците, ове драгоцене састојке нећете искористити - упозорила је она.
Кору можете и ситно нарендати у воћну салату, мусли или јогурт како бисте доручку освежили укус, и унели све ове здраве састојке коре.
Наравно, поморанџу добро оперите пре прављења овог пића, а сазнајте и на којим намирницама се налази највише пестицида!