Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

За све љубитеље КРОМПИРА! Мусака са пиринчем иделан ручак и у време ПОСТА и у време мрса - уверите се сами!

02.09.2023. 07:35
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

За све који обожавају ово поврће мало освежење у виду новог рецепта

Скоро да нема особе која не воли кромпир. У данима поста бакин рецепт за кромпир са пиринчем може бити идеалан оброк, али и одличан прилог уз месо. 

У припреми ручка, најважније је да буде укусан, да може да засити, али и да се брзо припрема. Рецепт за ову мусаку задовољава сва три критеријума. За љубитеље кромпира, ово ће бити иделан оброк. 

Нутриционисти кажу да је НАЈЗДРАВИЈА: "Дијета 10 одсто" ће ИСТОПИТИ КИЛОГРАМЕ већ за 3 недеље, а нема ЈО-ЈО ефекат

Нутриционисти кажу да је НАЈЗДРАВИЈА: "Дијета 10 одсто" ће ИСТОПИТИ КИЛОГРАМЕ већ за 3 недеље, а нема ЈО-ЈО ефекат

Стоматолог изнео изненађујуће УПОЗОРЕЊЕ: Лоша ХИГИЈЕНА ЗУБА може довести до СРЧАНОГ УДАРА, ево шта треба избегавати

Стоматолог изнео изненађујуће УПОЗОРЕЊЕ: Лоша ХИГИЈЕНА ЗУБА може довести до СРЧАНОГ УДАРА, ево шта треба избегавати

Потребно је:

  • 1 главица црног лука
  • 1 свежа паприка
  • 500 гр кромпира
  • суви зачин
  • млевени бибер
  • сецкан першун
  • бели лук у гранулама
  • мало млевене и љуте паприке
  • 3-5 кашика пиринча опраног
  • 1 кашика инстанта од печурака
  • уље

Припрема:

Лук и паприку исећи на тракице, па их проржити. Додати зачин, млевени бибер и врсте паприка /млевену и љуту) и измешати варјачом. Кромпир исећи на колутове, додати уље, бибер, грануле белог лука као и першунов лист. На дно ђувечаре ставити пола количине кромпира, па сипати све из тигања - лук и паприку. На крају посути са опраним пиринчем.

Покрити са остатком кромпира. У чинију сипати 300 мл воде и кашику инстанта, па измесати и прелити кромпир. Још мало прелити уљем. Пећи на 220 степени Ц покривено око 45 мин. Кромпир мора остати мекан, никако сув. Уз једну ампер чорбицу и салату ручак је прелеп. Кромпир је толико сладак да ја и дека изгребемо тепсију до дна.

Уживајте!