ИТАЛИЈАНСКА МАГИЈА: Фантастична Маргаритина торта коју можете јести и за ДОРУЧАК - комбинације укуса су неограничене
Потребно је тек неколико састојка, а један је кључан
Фантастичан колач који можете јести чак и за доручак. Одличан је у комбинацији са џемом или пекмезом, а одличан је и без додатака.
У питању је рецепт из италијанске кухиње, а носи назив према својој проналазачици - Маргарити. Ово је нежан, мекан, сунђераст, колач-торта идеалан за топле летње дане.

ГОТОВА ЗА 15 МИНУТА! Бака Јела дели рецепт за ПРОЈУ из ФРИТЕЗЕ, нема више загревања рерне и чекања по сат времена

ИДЕАЛНО ЗА СВА 3 ОБРОКА! Преукусна ПИТА од ПОВРЋА прави се за тили час, а деца је обожавају
Потребно је:
- 120 гр кукурузног скроба
- 120 гр сећера
- 4 јаја
- 1 лимун (сок) може и корица
Припрема:
Исцедите сок од једног лимуна, по жељи можете и мало корице. Округли плех од 24 цм обложите пек папиром и премажите путером.
Одвојте беланца од жуманаца. Зуманца добро умутите миксером са сећером, мутите док смеса не побели и згусне се. Додајте умућена беланца у жуманца, а затим и просејани скроб и лимунов сок, па све изједначите.
Сипајте смесу у подмазан калуп. Пеците на 180 степени Ц око 50 минута, док не порумени. Потпуно прохлађену извадите из калупа и поспите прах шећером.
Уживајте у јединственом и необичном укусу!