Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МАШНИЦЕ ПУЊЕНЕ СПАНАЋЕМ И СИРОМ из бакине кухиње, окрепиће вас СНАГОМ и здрављем - Нису само лепе на око

15.03.2024. 07:30
Пише:
Србија Данас
Mašnice od spanaća
Машнице од спанаћа / Извор: Фото: Youtube printscreen/ Јелајелена Петровиц

Спремите их што пре и одушевићете се укусом.

Машнице пуњене спанаћем и сиром, звучи феноменално, зар не? Окрепиће вас снагом и припремити да током дана обавите све обавезе.

Пред вама се налази још једна делиција из бакине кухиње, а верујте нам на реч - овако лаган и рецепт који је једноставан за припрему одавно нисмо имали.

Знак да са ЦРЕВИМА нешто НИЈЕ У РЕДУ - Први сигнал на који одмах МОРАТЕ РЕАГОВАТИ, немојте одлагати одлазак код лекараstomak

Знак да са ЦРЕВИМА нешто НИЈЕ У РЕДУ - Први сигнал на који одмах МОРАТЕ РЕАГОВАТИ, немојте одлагати одлазак код лекара

Фарбање ЛЕКОВИТИМ БИЉЕМ: Овог Ускрса ћете имати корпу са НАЈЛЕПШИМ јајима - Уз мало новца до савршених шараFarbanje jaja

Фарбање ЛЕКОВИТИМ БИЉЕМ: Овог Ускрса ћете имати корпу са НАЈЛЕПШИМ јајима - Уз мало новца до савршених шара

Mašnice od spanaća
Машнице од спанаћа / Извор: Фото: Youtube printscreen/ Јелајелена Петровиц

Ево шта је потребно:

  • 150 гр сира
  • Неколико тањих готових кора
  • 200 гр спанаћа
  • Веза младог лука
  • 1 јаје
  • Мало уља
  • СувИ зачин
  • 1 кашика гриза

Поступак припреме:

На уљу пропржити сецкани лук па додати сецкани спанач и динстати да испари течност. Сипати у изгњечен сир и додати зачин и беланце, а потом изједначити. Коре пресавити на пола па исећи једну машну као у Видеу. 

Раширити кору, премазати уљем па на горњи и доњи део ставити кашику надева. Пребацити други део коре преко првог и скупити у средини. Са стране савити, па онда ону на врху, везати машном коју смо одсекли.

Ређати у плех, премазати жуманцетом и мало прелити уљем, сусамом и све то пећи на 200 степени, 40 минута.

Детаљно погледајте у наредном видео запису:

Србија Данас/А.Р.