Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Стари СРПСКИ ЛЕК за ЗАТВОР: Одмах доноси ОЛАКШАЊЕ, напитак се припрема увече, а пије се УЈУТРУ на празан стомак

17.08.2022. 20:35
Пише:
Србија Данас
napitak
напитак / Извор: Фото: Youtube printscreen/DOORS ОФ HEALTH

Реч је о самониклој биљци, има је свуда широм Европе...

Крушина је листопадна лековита самоникла биљка која расте широм Европе, Азије и Америке, чак и на Кавказу на висини до 2000 метара, а опстаје и у Сибиру. Има љубичасто-црне плодове, тј.бобице које су отровне и не смеју се користити у исхрани, док је њена глатка кора лековита. Крушина се још назива и „пасје грожђе“, и „смрдљика“.

čaj
чај / Извор: Профимедиа

ТРИ ПУТА ОПЕРИСАЛА нос да би био савршен и опет пролила сузе: "НИЈЕ ПРОБЛЕМ НОС него глава!"

ТРИ ПУТА ОПЕРИСАЛА нос да би био савршен и опет пролила сузе: "НИЈЕ ПРОБЛЕМ НОС него глава!"

Оженио СРПКИЊУ, инстистирао да му деца НАУЧЕ СРПСКИ - Славни ГЛУМАЦ прешао у ПРАВОСЛАВЉЕ због супруге

Оженио СРПКИЊУ, инстистирао да му деца НАУЧЕ СРПСКИ - Славни ГЛУМАЦ прешао у ПРАВОСЛАВЉЕ због супруге

За припрему чаја користи се кора која садржи флавоноиде, танине, пептидне алкалоиде, јабучну киселину, витамин Ц, итд. Од давнина су позната њена лековита својства. Користи се код затвора, за олакшавање пражњења. Подстиче раст пробавног тракта, смањује надутост и регулише варење. Пошто је лаксатив, чест је састојак биљних мешавина које се пију против целулита и за мршављење.

Не сме да се користи дуже од две недеље, али најбоље је да се консултујете с лекаром или фитотерапеутом.

Припрема:

Кафену кашичицу чаја прелити шољом (200мл) хладне воде, загрејати и кратко прокувати. Суд поклопити и оставитие да се охлади, а затим процедите. Попијте увече пред спавање, а по потреби и ујутру пре јела.