Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НЕ БАЦАЈТЕ ЉУСКЕ ОРАХА: Можете да ПРИПРЕМИТЕ ЧАЈ који пун јода, одличан је за АРТЕРИЈЕ и снижава ТЕМПЕРАТУРУ

17.12.2021. 09:03
Пише:
Србија Данас
orah
орах / Извор: Профимедиа

Искористите их!

Коштуњичаво воће је веома добро за здравље организма, а такође је пуно здравих масти које пријају у току  хладних зимских дана. Оно што је мање познато је да је опна која раздваја два ораха такође лековита, а многи је бацају. 

Уколико од ње направите чај и редовно га пијете можете значајно побољшати здравствено стање и смањити ризик од срчаних обољења. 

orah
орах / Извор: Профимедиа

(ВИДЕО) ПОЗНАТИ СРПСКИ ПЛАСТИЧАРИ УНАКАЗИЛИ ЗВЕЗДУ ГРАНДА: Језиви РЕЗОВИ на лицу су узнемирујући

(ВИДЕО) ПОЗНАТИ СРПСКИ ПЛАСТИЧАРИ УНАКАЗИЛИ ЗВЕЗДУ ГРАНДА: Језиви РЕЗОВИ на лицу су узнемирујући

СРПСКА ПЕВАЧИЦА СЕ ЦЕЛЕ ГОДИНЕ БОРИЛА СА РАКОМ ДОЈКЕ: "Нисам имала симптоме" После операције преживела пакао са бактеријом

СРПСКА ПЕВАЧИЦА СЕ ЦЕЛЕ ГОДИНЕ БОРИЛА СА РАКОМ ДОЈКЕ: "Нисам имала симптоме" После операције преживела пакао са бактеријом

Ево зашто:

Преграде од ораха обилују јодом, а с обзиром да није могуће увек путем хране обезбедити довољну количину јода, испијање овог чаја је препоручљиво. Особе које пате од недостатка јода су углавном труднице, породиље, канцеларијски радници који велики део времена проводе испред рачунара.

Такође, овај чај се показао као веома ефикасан за прочишћавање срчаних артерија, за превенцију срчаних болести и снижавање високе телесне температуре. Пошто сужење срчаних артерија обично настаје због хроничног тровања никотином, овај чај се нарочито препоручује пушачима.

Припрема чаја

4-5 опни ораха оставите да одстоје у води око 4 сата, а затим процедите и након тога од опраних опни направите чај. Сипајте воду у џезву, пустите па проври и затим додајте опне и кувајте на тихој ватри 10-ак минута. Након тога чај је спреман за конзумирање.